16-årig klarer engelskprøve på universitetsniveau
16-årige Frida Harup Norreen fra Rønne har bestået en engelskprøve, der giver adgang til universiteter verden over. Foto: Skovlund Efterskole

SKOLE | RØNNE | GRATIS
23. JUN 2021 • 06:43
Henrik Nielsen
Journalist

16-årig klarer engelskprøve på universitetsniveau

Frida Harup Norreen fra Rønne går i 9. Klasse på Skovlund Efterskole. Der har hun netop prøvet kræfter med en engelskprøve, som normalt er forbeholdt universitetsstuderende. Det er en eksamen, der giver adgang til universiteter verden over, og den klarede den 16-årige rønnepige.

Det fortæller Skovlund Efterskole i en pressemeddelelse.

Prøven har forkortelsen CPE, som står for Cambridge English: Proficiency.

"Det er den højeste eksamen i engelsk, man kan tage i hele verden. Den tages normalt af universitetsstuderende, som skal ud i verden og undervise, og bruges til at bevise, at de kan begå sig på engelsk på et universitetsniveau," fortæller skolen.

Den 21. maj satte Frida Harup Norreen sig ind til den først prøve. Hun skulle igennem fire prøver, der skulle teste, hvor godt hun mestrer det engelske sprog. Prøven er dog ikke ligesom en normal engelskeksamen. Man skal ikke blot kunne gøre sig forståelig på engelsk, men bruge de helt korrekte gloser i forskellige situationer.

Da Frida Harup Norreen var færdig med grundskolen på Rønne Privatskole, havde hun ikke regnet med at skulle på efterskole, men da hun hørte, at Skovlund Efterskole tilbyder Cambridge-engelsk, valgte hun at tage et år i Jylland. Skolen tilbyder Cambridge-engelsk på alle niveauer fra begynder til universitetsniveauet, som den bornholmske elev var på.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at eksamen giver adgang til skoler i hele verden og åbner døre i mange internationale virksomheder. Frida Harup Norreen ved endnu ikke, hvad hun vil bruge den til.

– Jeg vil måske gerne læse i udlandet, og det er rart at have muligheden, siger hun i pressemeddelelsen.

 Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder