155 behandlinger udskudt i den første uge af strejke
På Bornholms Hospital er 36 sygeplejersker udtaget til strejken. Foto: Berit Hvassum

STREJKE | BORNHOLMS HOPSPITAL | GRATIS
22. JUN 2021 • 15:15
Julia Aka Wille
Journalist

155 behandlinger udskudt i den første uge af strejke

I den første uge af strejken blandt de danske sygeplejersker, vil i alt 155 behandlinger og konsultationer blive udskudt på Bornholms Hospital. Der er blandt andet tale om 55 udskudte kirurgiske indgreb. Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Der er primært tale om ambulant aktivitet, men udskydelserne omfatter også planlagte indlæggelser. Den udskudte aktivitet omfatter både udredning, forundersøgelser, behandling og kontrol.

Opgørelsen for de udskudte behandlinger er ikke nødvendigvis repræsentative for, hvor meget aktivitet, der må udskydes de kommende uger ved fortsat strejke. Det skyldes blandt andet, at der kan opstå akut behandlingsbehov for flere patienter, jo længere tid strejken varer, oplyser regionen.

To afdelinger

Konflikten rammer ikke akut eller livstruende udredning og behandling. På Bornholms Hospital er det operationsafsnittet og de medicinske ambulatorier, Ambulatorie 1 og 3, der er berørt af strejken, hvor der er sat nødberedskab ind.

Bornholms Hospital oplyser på deres hjemmeside, at de kontakter alle patienter, hvis aftaler på hospitaler vil blive udskudt.

– Du behøver ikke ringe for at høre om din tid er ændret. Du skal blot møde op til din aftalte tid, hvis ikke du har hørt fra os, skriver de.

Alt akut og livstruende behandling, herunder hjerte- og kræftpakker samt coronapatienter, er ikke berørt af konflikten.

På Bornholms Hospital er 36 sygeplejersker udtaget til strejken. I hele regionen er der tale 957 sygeplejersker på hospitalerne.Flere nyheder