Om den 29-årige under dette forløb gør modstand eller ej, er der uenighed om. Betjentene mener, at han gjorde modstand, mens tirsdagens to vidner ikke kunne huske at have set den 29-årige gøre modstand, da han først lå på gulvet.
Både den 29-årige og den betjent, der anholdt ham, forklarede i retten, at der blev anvendt peberspray ved anholdelsen, men der er langt fra enighed om, hvorvidt det skete for at pacificere den 29-årige, så han kunne lægges i håndjern, eller om at først skete, da han havde fået håndjernene på og lå på gulvet.
I retten gav den 29-årige dog udtryk for, at han mente, at han både under og efter anholdelsen var blevet udsat for vold fra betjentenes side, og at han ville indkalde betjentene for Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som er den instans, der undersøger og behandler klager over politipersonales adfærd.
Efter anholdelsen bliver den 29-årige placeret i en patruljevogn, for at blive transporteret til akutmodtagelsen på Bornholms Hospital. Her skal det undersøges, om hans næselod skyldes alvorlige skader.
Påstand mod påstand
Undervejs bliver han imidlertid så urolig i patruljevognen, at de to kvindelige betjente, som står for transporten, beslutter at stoppe bilen og tilkalde assistance fra den kollega, som anholdt den 29-årige.