Så meget er der repareret veje for

Så meget er der repareret veje for
Der blev brugt færre penge end budgetteret på asfaltarbejde sidste år. Arkivfoto: Torben Østergaard Møller
NYHED | ABONNENT | 5. MAR 2024 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
5. MAR 2024 • 15:30

Der er brugt mindre end budgetteret, men reparationen af bro i Østermarie blev dyrere end ventet.

Regionskommunen er klar til at sætte to streger under anlægsregnskabet for belægningsvedligeholdelse på vejnettet for 2023. Regnskabet viser, at der er brugt 160.809 kroner mindre end budgetteret.

Kommunalbestyrelsen havde afsat i alt 9,2 millioner kroner til asfaltarbejde sidste år, og alle pengene er altså ikke brugt. Langt det meste arbejde blev lavet af NCC, som vandt et udbud og har udført opgaverne inden for planlagt tidsplan og budget.

Kommunens direktør indstiller, at de resterende 160.809 kroner overføres til den disponible anlægspulje, veje og broer. Til samme pulje planlægger kommunen at overføre et underskud på 424.041 kroner, som er brugt for meget på renovering af broer og bygværker.

Til det arbejde havde kommunalbestyrelsen afsat to millioner kroner, og der er altså brugt godt 2,4 millioner kroner. Det skyldes blandt andet, at der ved frigravning af en bro på Lyrsbyvej i Østermarie viste sig uforudsete forhold på udvendig side af granitbuen. Der var derfor behov for ekstra armeret beton og forøget fugtisolering.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT