Politiet: Der er styr på hastigheden

Politiet: Der er styr på hastigheden
Der graves i Almindingen. Foto: Sarah Thun Kristensen
NYHED | ABONNENT | 19. NOV 2022 • 14:54
NYHED | ABONNENT
19. NOV 2022 • 14:54

Bornholmerne har tilsyneladende hjulpet hinanden op af grøften lørdag.

Bornholmerne har for vane at klare tingene selv, og det har de også gjort i dag, lyder det fra politi og brandvæsnet.

Størstedelen af den sne der har ramt landet i dag er ifølge DMI faldet på Bornholm, og folk, der har været ude på vejene, rapporterer om biler i grøften og opkørte kørebaner. Mindst to køretøjer er set i grøften på strækningen mellem Rønne og Nexø lørdag eftermiddag, og en hestetrailer væltede i formiddags på vej ind til travbanen i Almindingen. 

Sneplov på opgave. Foto: Sarah Thun Kristensen

Men hos politiet har telefonerne stort set stået stille.

– Det er meget få, der er kørt galt. Vi har hørt om en enkelt oppe i Rø, men ellers ikke noget, siger vagthavende Anders Knudsen.

Samme melding kommer fra Bornholms Brandvæsen. – Der har ikke været noget at køre til. Så vi klarer frisag indtil videre, lyder det fra indsatsleder Per Zarzycki. Bornholmerne har med andre ord klaret redningsarbejdet selv, hvilket udløser rosende ord fra ordensmagten.

– Vi er glædeligt overraskede, siger Anders Knudsen.

– Der har været styr på hastighed og bremsepedal. Vi håber det fortsætter på den måde.

Det er dog ikke alle der er kommet fri af sneen ved egen hjælp. Dansk Autohjælp har haft en travl dag. Her har man ifølge TV2 Bornholm været ude og hjælpe 20 bilister, som enten var kørt fast eller havnet i grøften.

Bornholmerne har i øvrigt fået den tidligste sne, vi har haft i Danmark i tre år. Det skriver TV2 Vejret. Og den sne, som er faldet herhjemme, er primært kommet på Bornholm.