Færgen river sig løs i Ystad og rammer kajen med et brag

Her rammer Express 5 færgeleje 4 i Ystad. Polensfærgen var på vej til netop denne kaj på samme tidspunkt omkring klokken 20. Foto: Tommy Kaas
BREAKING | 8. JUN 2024 • 20:10
Tommy Kaas
Redaktør
BREAKING
8. JUN 2024 • 20:10

Express 5 ramte kajen i Ystad lørdag aften – kom af sted mod Rønne med to timers forsinkelse.

Ventende passagerer på Ystad Havn fik lørdag aften drama fra første parket inden afgangen mod Rønne, der var planlagt til klokken 20.30.

Da Express 5 var i gang med at blive tømt for biler og passagerer efter ankomst 19.50, rev den sig løs fra sin vante plads ved færgeleje 5. Den drev gennem havnebassinet med retning mod modsatte kaj, leje 4, hvor polensfærgen normalt er at finde.

Besætningen om bord på Express 5 forsøgte at stoppe færgen med hjælp fra motorerne, men den fortsatte sin retning og ramte den modsatte kaj.

Hændelsen skete lige omkring klokken 20, og der var på daværende tidspunkt kraftige vindstød på havnen i Ystad.

Den polske færge Polonia var på vej ind til netop færgeleje 4 på samme tidspunkt og måtte ændre kurs for at give plads til Express 5.

Bornholmerfærgen blev efterfølgende lagt tilbage til den normale kaj igen, hvorefter den kunne tømmes for de resterende biler.

Færgen blev derefter inspiceret af en søsat redningsbåd.


Tidende har kontaktet Bornholmslinjen for en kommentar.

To timers forsinkelse

Mens mørket sænkede sig over Ystad, udskød Bornholmslinjen via kundeservice gang på gang det forventede afgangstidspunkt. Det blev meldt ud, at Express 5 havde 'tekniske problemer'.

På infotavlen blev det i første omgang oplyst, at man forventede afgang mod Rønne klokken 21.15. Det blev først rettet til 21.30 og siden 22.00 og 22.40.

Ved 22-tiden kom meldingen, at man forventede at kunne sejle til Rønne med Express 5.

Hurtigfærgen lagde fra kaj i Ystad klokken 22.25.

Videoen er den samme som over artiklen - her med lyd.