Viking-talent er udtaget til landsholdet
Det er Jan Jensen fra Viking Atletik, der introducerede Anne Juul Jensen til diskoskast. Nu tre år senere er den 15-årige rønnebo udtaget til U21-landsholdet. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

DISKOSKAST | BORNHOLM
21. SEP 2021 • 14:00
Jesper Gynther
Journalist

Viking-talent er udtaget til landsholdet

15-årige Anne Juul Jensen fra Viking Atletik er en af Danmarks mest lovende diskostalenter. Nu er hun udtaget til U21-landsholdet, hvor hun skal træne med nogle, der er seks år ældre end hende selv.


Der venter spændende opgaver forude for et af Danmarks største kastetalenter. Viking Atletiks diskoskaster Anne Juul Jensen er udtaget til det danske U21-kastelandshold, trods sine kun 15 år.

Udtagelsen kom i hus efter en rigtig flot sæson, der i sidste weekend blev kronet med titlen som Danmarksmester i diskos i kategorien piger mellem 14 og 15 år. Her kastede hun sæsonens bedste serie.

Tidligere i år tog hun den danske rekord for piger 15 år med et kast på Rønne Stadion Nord på 52,23 meter.

Træningslejr i Sydeuropa

Når udendørssæsonen går på held, skal Anne mødes med kastelandsholdet i fire weekender i løbet af vinteren – og måske kommer der en træningstur til Sydeuropa som opvarmning til den kommende nye sæson, der helt sikkert bliver spændende.

– Der er sket meget, siden vores atletiktræner Jan Jensen startede Anne op med at kaste diskos for tre år siden, fortæller Annes mor, Karina Juul Jensen, der oplyser til Tidende, at Jan siden hen har overdraget træningen af Anne til Tenna og Andreas Riber Thordahl, der begge er med i den danske kastetop, og sidstnævnte er desuden tidligere udøver i Viking Atletik.

– De glæder sig alle til de nye udfordringer, der følger med udtagelsen, fortæller Karina.

I weekenden drager Anne og fire af hendes klubkammerater fra Viking Atletik til Greve Afslutningsstævne.

– Her får de alle kamp til stregen, men mon ikke vi nok skal få lidt metal med hjem, spår Karina.Flere nyheder