Startede langt bag alle andre – sejrede efter fantastisk slutspurt

Startede langt bag alle andre – sejrede efter fantastisk slutspurt
Annika Kofoed red Bonny Boy frem til en flot sejr foran den længe førende Any Given Monday/Josefine K. Hansen i tirsdagens montéløb. Foto: Torben Ager, travfotobornholm.dk
NYHED | ABONNENT | 3. AUG 2022 • 07:51
Kjeld Lundbæk
Journalist
NYHED | ABONNENT
3. AUG 2022 • 07:51

To af tirsdagens første fire løb på Bornholms Brand Park blev afgjort på målstregen

 

Bonny Boy/Annika Kofoed fik en flot revanche for den mindre lykkede indsats ved bornholmsmesterskaberne for 14 dage siden, hvor den som favorit galopperede det hele væk, da den 8-årige vallak med mindst mulige margin vandt tirsdagens montéløb på Bornholms Brand Park.

Med sjældne 140 meters tillæg var Bonny Boy tilsyneladende kommet på en uløselig opgave, men da de forreste heste lagde ud i et langsomt 1.26-tempo, lykkedes det forholdsvis hurtigt for Annika Kofoed at indtage en top 3-placering sammen med Any Given Monday/Josefine K. Hansen og Aura/Michala Haagensen.

På næstsidste omgang rykkede favoritten Any Given Monday med et tillæg på ”kun” 80 meter frem på førstepladsen, og her blev hesten liggende, indtil Bonny Boy, trods nedsat tempo i opløbssvinget, hvor den ofte har problemer med travet, satte ind med en voldsom slutspurt og på målstregen vandt med mindre end en halv længde.

– I opløbssvinget var jeg tilfreds med en andenplads. Jeg troede, at han havde brugt det hele på den sidste langside, men han kom bare igen, bemærkede Annika Kofoed efter sejren, der blev løbet hjem i den flotte tid 1.18,6.

Efter fire montéløb på stribe bliver den næste opgave for Lene og Egon Jensens hurtige svensker formentlig BM-prøverne i sulkyløb, der afvikles næste tirsdag. Alt tyder på, at Bonny Boy også kan kvalificere sig til sulky-mesterskabet, der køres søndag den 21. august.

Afgjort på målstregen

Tirsdagens første sulkyløb blev også afgjort på målstregen, hvor målfotoet afslørede, at Humble Rain/Mads Petersen lige akkurat fik knebet sig foran om næstfavoritten Gaia P/Michala Haagensen. Det var den 3-årige hingsts første sejr på Bornholm.

– Han var klart bedre end de andre gange, jeg har kørt ham. Men jeg turde ikke satse på førstepladsen. Han har ”hoppet” de andre gange, når jeg har sluppet ham, så i dag ville jeg hellere gå et fejlfrit løb hele vejen og måske nøjes med andenpladsen, kommenterede Mads Petersen.

Spilfavoritten Ellie Skovly/Mads K. Mogensen fik hurtigt en komfortabel føring på 30-35 meter, men trods et tillæg på 20 meter lykkedes det hurtigt Michala Haagensen at køre Gaia P op i ryg på den førende hest. Den stilling holdt sig ind på opløbssiden, hvor Mads Petersen fik speedet Hunger Rain først ind over målstregen.

Flot For Life-hattrick

I 3. løb galopperede frontfavoritten For Life, der var ude efter den tredje sejr i træk, men da tempoet tidligt blev taget ud af løbet, lykkedes det alligevel Martin Sjøholm Jensen at få anbragt For Life i en gunstig position i andet par udvendigt. Emily K/Mads K. Mogensen førte hele vejen, men på den sidste halve omgang kunne den ikke svare igen på For Lifes angreb, selv om den 5-årige hoppe måtte helt ud i tredje spor for at komme forbi Emily K og Citation Star/Micki Kofod-Mortensen. Gullfoss/Frank Mikkelsen løb ind på tredjepladsen.

Jawis blev skudt flot af sted i 4. løb, og siden havde John Gommans ikke de store problemer med at forsvare den føring, selv om han hurtigt fik favoritterne Comet Elkær/Simone Mikkelsen og Chef M M/Mads Petersen, den eneste hest med 20 meters tillæg i ryg. Chef M M blev sendt frem til et sidste angreb på opløbssiden, men Jawis havde også mere at skyde med og vandt en sikker sejr foran Chef M M og Comet Elkær.

Cerosso løb i tredje spor

I tirsdagens 5. løb var der dømt rent Disney-show. John Gommans kørte hesten, der efter en træg sæsonstart i hænderne på Mads og Jørgen Petersen for nylig skiftede træningskvarter til familien Morten, Bente og Niki Dam, til en stensikker sejr foran en godt gående Urd Unikum/Martin Sjøholm Jensen og Fromajacktoaking/Mads Petersen.  

I 6. løb gav Niels Kr. Hansen en tilsvarende opvisning som gæstekusk på Claus og Belinda Tranbergs Catch Me Will. Det var sømmet i bund fra løbets start, hvilket tvang favoritten, sejrsmaskinen Cerosso/Mads Petersen, til et løb i tredje spor i store dele af løbet. Da Cerosso endelig fik kæmpet sig op på andenpladsen, trykkede Niels Kr. Hansen igen på speederen, så Catch Me Will vandt med mange længders forspring.

I 7. løb kæmpede Emil L/Ole Møller Pedersen og Blackbird S/Henrik Ipsen længe en hård kamp om førstepladsen, og først da Blackbird S efter en halv omgang tog sig en galoptur, kunne Emil L gå alene i front. Blackbird S kom meget hurtigt i trav igen, men i opløbet rakte kræfterne kun til en andenplads foran stærkt afsluttende Verdi og California Laser.

I det afsluttende formløb havde Martin Sjøholm Jensen for anden gang i træk overladt køreturen med den af fru Anette trænede Rita Roc til Nicole Jensen, der tog spidsen med det samme. Siden øgede Nicole Jensen bare føringen, så hun kunne køre i mål med mere end 50 meters forspring. Ganske uhørt. Sioux Sølvtop blev toer foran Fendi Draviet på en kneben tredjeplads.