Nyt ø-hold fik flot debut

Nyt ø-hold fik flot debut
Jan Pelsen vandt sin singlekamp og var dermed medvirkende til, at det blev til bornholmsk sejr i søndagens opgør mod Korsør. Fotos: Jesper Gynther
NOTITS | ABONNENT | 7. MAJ 2023 • 18:38
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
7. MAJ 2023 • 18:38

For første gang nogensinde er de fire bornholmske golfklubber gået sammen om at lave et elitehold for seniorer, som skal spille mod hold ovrefra. Debuten kom i denne weekend, og det gik godt.

De seneste år har der i klubsamarbejdet Team Golf Bornholm været rejsende elitehold for herrer og damer, og nu er der også et rejsende hold for seniorer, som er for damer over 45 år og herrer over 50 år.

De aldrende golfspillere fik i weekenden debut sammen, og det var noget, spillerne havde glædet sig til.

– Nogle af os har spillet på et rejsende seniorhold før, men der var det kun dem fra Rønne og Rø, der spillede sammen. Nu er vi blevet alle fire klubber, der spiller under Team Golf Bornholm-paraplyen, for vi kan lige så godt slå kræfterne sammen, når vi skal ud at møde de andre klubber, fortæller kaptajn Klaus Juhl.

Der er dog lige nu ikke nogen spillere fra Gudhjem Golfklub med i bruttotruppen, men til gengæld er der en del både fra Bornholms Golfklub, Nordbornholms Golfklub og Nexø Golfklub. Og de fik en god start lørdag, hvor det blev til en kneben 7-6-sejr i holdkampen mod Trelleborg, mens det søndag blev til en sejr på 8-5 over Korsør. Men resultaterne er ikke det vigtigste.

– Vi er jo seniorer, så de fleste af os har jo nok toppet med golfpræstationer. Vi vil bare have det sjovt. Selvfølgelig sætter vi en ære i at vinde vores kampe. Vi har ikke nogen umiddelbare ambitioner om at gå i 1. division, men det kunne være sjovt at vinde puljen, siger Klaus Juhl og glæder sig over, at holdet efter den første spilweekend deler førstepladsen i Kvalifikationsrækken med Køge.

Det er hyggeligt at spille på hold med spillere fra de andre bornholske klubber, fortæller Marianne Dahl Mertz, som til daglig selv spiller i Nordbornholms Golfklub.

 

Sjovt at spille på baner ovre

Med i søndagens opgør var Marianne Dahl Mertz, og hun har valgt at spille med på ø-holdet, fordi hun godt kan lide at udfordre sig selv på golfbaner på den anden side af vandet.

– Det er skønt at prøve noget andet end bare at gå rundt i sin egen lille andedam, fortæller hun.

Hun har tidligere prøvet at spille på en golfbane i Dyrebakken, og det var en noget anden oplevelse end at spille på de bornholmske baner.

– Det var helt specielt, fordi der kommer fodgængere og løbere, og folk på cykel og løbeski og heste og krondyr. Det er vi jo slet ikke vant til her på vores bane. Hvis der kommer nogen, så tænker vi, hvad laver de her? Men der var det bare en naturlig del af det. Det var meget interessant, fortæller hun.

Jan Pelsen nyder også at prøve sig af på de sjællandske golfbaner, som lige nu er i bedre stand end Old Course i Rø, som i år agerer hjemmebane for Team Golf Bornholm.

– Lige nu er vi lidt efter med kvaliteten af banen. Den står ikke helt, som de gør på den anden side af vandet, fordi de har lidt varmere temperatur på denne årstid, fortæller han.

Old Course i Rø lagde baner til sæsonstarten for de rejsende bornholmske hold. Det skete lørdag med kraftig vind og kulde, og søndag med varme og næsten ingen vind.

 

Sejre til herrerne og damerne

Team Golf Bornholms herrehold og damehold var ligeledes i aktion i weekenden, og her blev det også til flotte resultater.

Herrerne i 3. division vandt lørdag 10-2 over Dragør og søndag 8-4 over Royal Golf Klub, mens damerne i Kvalifikationsrækken lørdag vandt 9-0 over Hedeland, men tabte søndagens opgør til Værløse med 6-3.

– Det var godt at komme i gang, og nu skal vi bare holde snuden i sporet og klø på, fortæller damernes kaptajn, Mette Mikkelsen, som har store forventninger til sæsonen.

– Vi kunne godt tænke os at komme med i oprykningsspillet, men efter nederlaget i dag, så ser det lidt svært ud. Men første- eller andenpladsen er vores ambitionsniveau.

Søndagens seniorhold

Bestod af: Marianne Dahl Mertz, Jan Pelsen, Brian Jensen, Klaus Juhl, Leif Nielsen, Jakob Storm og Rikke Spang.