Nanna og Black Luc fløj hen over forhindringerne
Nanna Anker Hansen og Black Luc blev bornholmsmestre for andet år i træk. Foto: Berit Hvassum

RIDNING | AAKIRKEBY | GRATIS
2. AUG 2021 • 16:17
Kjeld Lundbæk
Journalist

Nanna og Black Luc fløj hen over forhindringerne

24-årige Nanna Anker Hansen fra Vestermarie Køre- og Rideforening genvandt bornholmsmesterskabet på ryggen af Black Luc, da BM i ridebanespringning søndag eftermiddag blev afgjort på Midtbornholms Rideklubs smukke ridebaneanlæg i Strøby.

Som den eneste af de seks deltagere, der kvalificerede sig til anden runde, finalerunden, gennemførte Nanna Anker Hansen og Black Luc de to gennemridninger uden en eneste nedrivning.

– For mig gjaldt det i første omgang bare om komme igennem første runde uden fejl. Vi har ikke redet så meget sammen i år, hvor jeg har været igennem en knæoperation. Så Black Luc er nok i bedre form, end jeg er, bemærkede Nanna Anker Hansen efter den afsluttende præmieoverrækkelse.

– I anden runde kendte jeg jo de andre deltagere resultater, og derfor vidste jeg, at jeg kunne tåle en enkelt nedrivning og stadig vinde mesterskabet, tilføjede VNKR-rytteren.

Af de otte deltagere var der to, Nanna Anker Hansen og Nanna Mortensen, Nordbornholm, der stillede op med to heste. Af dem blev Nanna Anker Hansens Valencia og Nanna Mortensens Laura fravalgt til finalerrunden, hvor rytterne kun måtte deltage med en hest.

I den indledende runde var det kun Black Luc og Nanna Anker Hansen, der gennemførte uden fejl, mens Nanna Mortensen på 21-årige Romulus og Luna Richter, VNKR, på Impressed blev noteret for en enkelt nedrivning og fire fejl. Coco-Vitz/Mathilde Kofod Bager, VNKR, og Cici/Astrid Vibe Skovgaard, Midtbornholm, gik videre med hver otte fejl.

I anden runde gennemførte fire af rytterne med nul fejl, deriblandt også Dali/Mollie Hyllested Seerup, VNKR, der i første runde blev noteret for 12 fejl. Fejlfrie var også Astrid Vibe Skovgaard, Nanna Mortensen og Nanna Anker Hansen, og det betød, at Nanna Anker Hansen vandt mesterskabet foran Nanna Mortensen og Astrid Vibe Skovgaard.

Stor spænding i ponyklasse 1

Selv om intet var afgjort før Nanna Anker Hansens sidste spring, så var det intet i sammenligning med den helt vanvittige spænding i ponyrytternes klasse 1. Jolene/Julie Kofoed-Dam, Midtbornholm, Bonnetta/Cilja Folman Westh, VNKR, og Princess April/Malou Hartung Kirkegaard, Nexø, red alle fejlfrit i de to første runder, og da de to førstnævnte ryttere heller ikke rev ned i den korte ekstrarunde, blev tiden i tredje runde afgørende for mesterskabets placereing. Her var Jolene/Julie Kofoed-Dam hurtigst i tiden 32,27 sekunder, mens Bonnetta/Cilja Folman Westh blev nummer to i tiden 33,64 sekunder.

Princess April/Malou Hartung Kirkegaard havde en enkelt nedrivning i ekstrarunden og blev nummer tre.

I ponyklasse 2 vandt Lambrusco de Light/Melanie Hartung Kirkegaard, Nexø, med fire fejl foran Modesty/Emma Johanne Dam Andersen, VNKR, otte fejl, og Jeanett/Hanna Jurlander Pedersen, 16 fejl.

I ponyklasse 3 blev der ikke fundet en ny bornholmsmester, da ingen af de tre deltagere gennemførte.Flere nyheder