Modige Victor Olsen er dagens helt: 'Han tør, når det står og vipper'

Victor Olsen havde en fod med i alle NB Bornholms tre mål mod FB. Fotos: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 20. MAJ 2023 • 19:27
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
20. MAJ 2023 • 19:27

Den tidligere professionelle fodboldspiller har fundet spilleglæden igen efter sit skifte hjem til fødeøen. Lørdag var han involveret i alle tre mål, da NB Bornholm besejrede rækkens andenplads med 3-2 på Nexø Stadion.

I torsdags tabte NB Bornholm hele 4-0 til Sundby, som ligger på førstepladsen i Københavnsserien. Under 48 timer senere skulle bornholmerne atter i aktion, og igen var modstanderen et af topholdene.

FB ligger - ligesom Sundby - til oprykning til Danmarksserien, og det var da også gæsterne, som begyndte kampen bedst. Men langsomt kom NB Bornholm bedre med, og efter en halv times spil blev det rigtig farligt, da Victor Olsen afsluttede på et frispark lige uden for feltet. Den hjemvendte bornholmer ramte stolpen, og bolden røg retur i retning mod anfører Mathias Lund, som nemt kunne sætte indersiden på, og så stod det 1-0 til NB Bornholm.

Blot to minutter senere brændte det igen på foran FB's mål. Et hjørnespark førte til, at Victor Olsen kom til afslutning, og igen kom bolden retur i feltet - denne gang til Nicolai Olsen, som ikke svigtede, da muligheden bød sig.

2-0 blev dog til 2-1 i det 41. minut, da FB fik et frispark uden for NB's målfelt. Skuddet ramte muren, så bolden ændrede retning og fuldstændig snød en prisgivet Magnus Madvig Hansen i målet.

– Det er jo det eneste forsøg, de har på mål i første halvleg, og vi spiller mod rækkens nummer to. Så jeg synes sgu, vi spiller en fantastisk god første halvleg. Men så bliver vi måske lidt for passive i anden halvleg, fortæller NB's cheftræner Thomas Jørgensen efter kampen.

Victor Olsen var involveret i alle NB Bornholms tre mål. Her rammer han stolpen på et frispark i forbindelse med målet til 1-0.

Straffespark afgjorde kampen

Det var da også FB, som havde teten efter pausen, og det gav udbytte efter 54 minutter, hvor Paulo Basso Månsson driblede sig igennem i venstre side af banen og flot lagde bolden over i højre målhjørne.

– Det er jo et godt mål. Havde det været en af vores, der havde lavet sådan en, så havde vi jo syntes, at det var fantastisk, erkender Thomas Jørgensen.

Kampen stod og vippede, og både FB og NB havde muligheder for at score det afgørende mål. Blandt andet havde Nicolai Olsen et forsøg på hovedstød efter 59 minutter, som røg lige i favnen på målmand Christian Rønne.

Der skulle dog et straffespark til, før der blev scoret et mål. Det kom i det 86. minut, hvor Victor Olsen blev stemplet.

– Det er jo lidt kluddermudder deroppe i feltet, og lige pludselig lander den foran mig, og så tager jeg lige et træk rundt om to, og så bliver jeg stemplet. Og så falder jeg jo selvfølgelig, og så får vi et straffe, fortæller Victor Olsen.

Nicolai Olsen tog ansvaret på sig og scorede fra 11-meterpletten, og så førte NB 3-2, hvilket også blev kampens resultat.

Nicolai Olsen scorede to mål og er dermed oppe på 20 mål i sæsonen.

Sindssyg dårlig mentalitet

Sejren over FB rangerer som en af sæsonens bedste præstationer, mener cheftræner Thomas Jørgensen.

– Ja, det synes jeg. Vi spiller mod rækkens nummer to, og det er klart, jeg vil godt slå nogle af topholdene, specielt hjemme, fordi jeg synes, vi har kvaliteten til det. Jeg har sagt det før, at vi er et af rækkens bedre hold, når vi rammer dagen, og det synes jeg, at vi viser igen i dag, siger han.

Sejren står i kontrast til det store nederlag på 4-0, som NB led blot to dage tidligere mod Sundby. Sundby havde dog modsat FB fordel af at spille på hjemmebane, og endvidere måtte NB i torsdags undvære de tre defensive spillere Marius Falk Jensen, Mathias Lund og Victor Engmann, som alle døjede med småskader.

– Selvom jeg gør meget ud af, at vi skal kunne spille gode kampe på udebane, så er der lidt forskel på at spille hjemme for vores del. Og så synes jeg, at Sundby er et bedre hold. Der er lidt forskel på kvaliteten af modstanderne på de to kampe, selvom det er nummer et og to, fortæller Thomas Jørgensen.

Victor Olsen mener dog også, at der var forskel på spillernes indstilling til kampene.

– Vi har en sindssyg dårlig mentalitet i torsdags med, at vi bare går ud, og så tror vi bare, at det kommer til os. I dag tænker vi lidt mere, at vi ved godt, at de ikke har deres bedste spillere med, så vi går op og trykker fra start, og det hjælper i dag, fortæller han.

Brødrene Olsen spiller nu på samme hold. I midten ses storebror Nicolai og bagerst lillebror Victor.

Sad på bænken i Kolding

Victor Olsen var en af kampens store oplevelser, da han var involveret i alle NB's tre mål. Præstationen blev også bemærket af cheftræner Thomas Jørgensen, som især roser den unge spillers mod.

– Jeg synes egentlig ikke, han har nogen stor dag på kontoret i dag, men han er med i alle tre mål, og frem for alt til sidst er det ham, der tør udfordre. Selvom han måske i anden halvleg havde mistet nogle bolde, så har han modet til at turde og modet til at udfordre. Jeg elsker spillere, der er modige, og det er Victor, og derfor bliver han også afgørende i dag, fordi han tør, når det står og vipper, og det er fedt.

Hovedpersonen selv er tilfreds med sin indsats, men erindrer at have spillet bedre kampe. Før han skiftede til Nexø-klubben i vinters spillede han professionelt fodbold i Kolding IF, men havde svært ved at tilkæmpe sig en startplads.

– Der var svær konkurrence på det hold, jeg spillede på i Jylland, og når man så ikke præsterer, så spiller man ikke. Jeg spillede ikke særlig meget, og så mister man lysten. Nogle gange handler det om at finde den igen. Så flyttede jeg hjem, og så har jeg fundet den igen. Man ved aldrig, om jeg skal over og spille igen, eller om det bare er det, fortæller den 20-årige offensivspiller, som nu har fornøjelsen af at spille sammen med sin storebror, Nicolai Olsen, som ligeledes har en professionel fortid hos blandt andet B93.

Er det en fordel for dig at spille sammen med din bror?

– Jo, selvfølgelig er det det. Han er jo en af de bedste, jeg nogensinde har spillet med. Han er rigtig dygtig, og vi tænker meget ens. Vi tænker også meget forskelligt nogle gange, så der kan godt være lidt diskussioner, men sådan tror jeg, det er med alle brødre, der spiller på samme bane, fortæller Victor Olsen om sin storebror, som nu er oppe på 20 scoringer i sæsonen.

Fodboldglæden er vendt tilbage for Victor Olsen.

Nederlag til Hasle

Det andet bornholmske hold i Københavnsserien var også på en svær opgave lørdag. Hasle skulle på udebane møde Vigerslev, som ligger på tredjepladsen i rækken.

Som ventet blev det til en sejr for Vigerslev, men Hasle ydede god modstand. Først efter 59 minutter kom favoritterne foran, da Danny Stencel scorede til 1-0. Og så røg luften ud af haslespillerne, som måtte se Kenneth Bech og Frank Palka Jensen score til henholdsvis 2-0 og 3-0 efter 65 og 83 minutter.

Hasle ligger dermed fortsat på sidstepladsen i rækken.