Midtbornholm udskyder Hasles mesterskabsfejring

Midtbornholm udskyder Hasles mesterskabsfejring
Det kunne være gået begge veje, men Midtbornholm formåede at hive en vigtig sejr hjem mod Viking søndag formiddag. Arkivfoto: Jesper Gynther
NOTITS | ABONNENT | 12. JUN 2022 • 14:47
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
12. JUN 2022 • 14:47

Midtbornholm vandt søndag over Viking, og det var en vigtig sejr, for et pointtab havde betydet, at Hasle allerede i denne runde ville have sikret sig mesterskabet i Bornholms bedste fodboldrække.

Det ligner fortsat, at det bliver Hasle, som løber med mesterskabstitlen i denne sæson i Bornfiber Ligaen. Men Midtbornholm gjorde sit til for at fastholde spændingen ved at vinde over Viking i søndagens opgør på Åkirkeby Stadion.

Det kunne ellers godt være gået anderledes, indrømmer Midtbornholms træner, Mathias Andersen.

– Ifølge min fornemmelse er det to gode spillende hold, men vi havde lidt mere momentum til kampen og lidt mere medvind på cykelstierne, som man siger, fortæller han.

Midtbornholm kom foran 1-0 efter en halv times spil på mål af Adrian R. L. Koefoed, inden Vikings Frederik Trier Kongensgaard fik udlignet kort før pausen, da en af Midtbornholms midterforsvarer lavede en fejlaflevering op ad banen, hvorefter Viking slog kontra.

I 2. halvleg fik Midtbornholm et straffe, da Adrian R. L. Koefoed blev skubbet i ryggen i feltet, og han omsatte det selv til en 2-1-scoring. Herefter havde begge hold muligheder for at score, men der kom ikke yderligere mål i opgøret.

Dermed har Midtbornholm fortsat en chance for at kunne overtage førstepladsen i rækken, men det var nu ikke noget, som spillerne har som førsteprioritet, fortæller Mathias Andersen.

– Jeg tror bare, at spillerne synes, det er en fornøjelse at være på holdet efterhånden. Vi har fået en rigtig klubkultur op at stå, så jeg tror ikke, at folk tænkte så meget over, at vi bare skulle vinde kampen, siger han.

Onsdag kan Hasle vinde titlen

Han vil dog ligesom resten af holdet følge med i, hvordan det kommer til at gå på onsdag klokken 19, når Hasle møder Viking på Rønne Stadion Nord. Hvis Hasle vinder det opgør, så bliver de mestre.

– Jeg tror, mange af os skal op og se kampen, hvis det kan lade sig gøre, og det er jo to gode hold, så jeg tror da også, at det kan gå begge veje, siger han.

De seneste to kampe mellem Viking og Hasle er endt med en sejr til hver, og Vikings træner, John Ottesen, forventer da også endnu et tæt opgør.

– Det har været meget lige kampe mod dem, og det tænker jeg også, det bliver på onsdag.

– Vi vil da gøre alt for at slå dem, og så må vi se, om de har lidt gummiben. Vi går i hvert fald ind til kampen med krum hals, og i grund og grund har vi ikke andet end ære at spille for.

– Det er samtidig vores sidste kamp i sæsonen, og så må vi se, om vi kan drille dem lidt og ikke andet så give vores tilskuere en god oplevelse at gå sommeren imøde på, siger John Ottesen, som ikke selv kunne være tilstede i kampen mod Midtbornholm, da han var på en længe planlagt weekendtur med nogle venner.


Kampfakta: Midtbornholm - Viking


Mål:

1-0 Adrian R. L. Koefoed (30)
1-1 Frederik Trier Kongensgaard (40)
2-1 Adrian R. L. Koefoed, str. (60)

Gult kort:
Ingen

Dommer:
Michael Cordua