Meget at fejre i Bornholm Taekwondo klub

Meget at fejre i Bornholm Taekwondo klub
Graduering i klubben: Fra venstre Alberte, Tobias og Benjamin. Eget foto
NOTITS | ABONNENT | 11. DEC 2023 • 17:15
NOTITS | ABONNENT
11. DEC 2023 • 17:15

I sidste weekend blev Mathias Sørensen fra Bornholm Taekwondo klub gradueret til tredje dan på Bosei sportshøjskole ved Præstø sammen med aspiranter hele vejen fra Finland.

For at graduere skulle han først indstilles og deltage i instruktørkurser, der også afholdes langt ovre på en anden side af Østersøen. Desuden har han skullet vente to år, fordi den seneste sortbæltegrad han bestod var anden dan.

Gradueringen indeholdt fire træningspas med hver sit emne; grundteknikker, serier, flyvespark samt én med forskellige former for aftalt kamp og selvforsvar. Der var desuden teoriprøve om aftenen, og søndag var den sidste træning med nogle særlige gamle serier.

Herefter fulgte en evaluering af hver enkelt elev, afsluttende med om eleven kunne gå op til den afsluttende graduering søndag eftermiddag, og her fik Mathias Sørensen en flot evaluering, fortæller klubbens mester Lis Borring i en mail til Tidende. Hun var nemlig taget med for at følge Mathias Sørensen det sidste stykke, og hun mener, at klubben kan være meget stolt af deres medlem.

Nu kan han arbejde på næste mål som er fjerde dan – en højdan grad – hvorefter man må kalde sig Mester.

Der skal dog gå mindst tre år, før det bliver aktuelt, og inden da skal der afleveres en afhandling, som skal forsvares på gradueringsweekenden.

To timer lang graduering

I den seneste weekend har tre af klubbens rødbælter desuden været til graduering - og her blev Benjamin Nielsen gradueret til rødt bælte med tre sorte streger, Tobias Runge Svendsen til to sorte streger og Alberte Lindblad Grønbech til en enkelt sort streg.

Denne graduering foregik i klubben og Benjamin Nielsen kan nu blive indstillet til første dan graduering efter et halvt år, mens de to andre skal vente et halvt år mellem hver graduering.

I mailen forklarer Lis Borring, at det var en to timer lang krævende graduering, de tre blev udsat for med alle de samme discipliner som til sortbæltegraduering – dog kun mundtlig teori.

– De klarede det alle tre meget flot, hver med deres styrker – dejligt at opleve – og nu kan vi så se frem til i 2024 og 2025 at have flere dan gradueringer på Bosei sportshøjskole, slutter hun.

Dangraduering – fra venstre Lis Borring, Mathias Sørensen og Grandmaster Ko Tai Jeong. Eget foto