Mathias Christiansen udtaget til OL

Mathias Christiansen udtaget til OL
Mathias Christiansen, 30, er på vej til OL i Paris sammen med mixeddouble-makkeren Alexandra Bøje. Arkivfoto: Ole Mik
NYHED | 15. MAJ 2024 • 18:35
NYHED
15. MAJ 2024 • 18:35

På en god dag kan de slå dem allesammen, siger Lars Christiansen, der har booket rejsen til Paris.

Mathias Christiansen, 30, er udtaget til OL i mixeddouble sammen med makkeren Alexandra Bøje.

Den bornholmske badmintonstjerne er søn af Lars og Tine Christiansen fra Allinge, og de to har da også for længst booket billetter til Paris.

– Jeg har følt mig rimelig sikker på at de blev udtaget i halvanden måneds tid, siger Lars Christiansen, der sammen med hustruen rejser til Paris i slutningen af juli for at se Alexandra og Mathias kæmpe om medaljerne.  

Mathias Christiansen har de seneste år spillet for VEB i Vendsyssel, men skiftede i år til ASG Badminton i Allinge-Sandvig. Han ligger nummer ti på verdensranglisten, og nummer ni på OL-listen.

– Der har han ligget længe, også selv om han ikke spillede i januar og februar, og det er fordi han har gjort det godt gennem hele kvalifikationsåret fra 1. maj 2023 til 1. maj 2024, siger Lars Christiansen. 

Mathias Christiansen spillede sig før OL i Japan op til nummer fire på verdensranglisten med sin daværende partner Christina Pedersen. Hun forlod imidlertid sporten et år før De Olympiske Lege i 2020 og ind kom i stedet Mathias Christiansens nuværende partner og kæreste, Alexandra Bøje. De to præsterede et flot spil i Japan, men nåede ikke med i kvartfinalen.

Denne gang ser det bedre ud, siger Lars Christiansen, der har en god fornemmelse i forhold til parrets chancer.

– På en god dag kan de slå dem allesammen, siger Lars Christiansen, der mener, at der er gode chancer for at parret kan tilkæmpe sig en plads på podiet. Kampene bliver spillet i Porte de la Chapelle Arena.