Lasse Holmgaard skal være træner i Brøndby

Lasse Holmgaard skal være træner i Brøndby
Lasse Holmgaard skal i den kommende sæson være assistenttræner for Brøndbys U19-hold, der har 30-årige Christian Sørensen som cheftræner. Her ses Lasse Holmgaard til DBU Bornholms børnestævne på Knudsker Stadion, som blev afviklet for et par uger siden. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
FODBOLD | BRØNDBY | ABONNENT | 29. JUN 2021 • 19:00
Jesper Gynther
Journalist
FODBOLD | BRØNDBY | ABONNENT
29. JUN 2021 • 19:00

Det var ikke lang tid, at Lasse Holmgaard måtte stå uden trænerjob.

For et par uger siden sagde bornholmeren farvel til Brønshøj Boldklub, hvor han var træner for klubbens bedste seniorhold, der rykkede ud af 2. division, og nu siger han i stedet goddag til Brøndby IF, hvor han fra den kommende sæson skal være assistenttræner for klubbens bedste U19-hold.

Den 19. juli bliver hans første arbejdsdag for vestegnsklubben, der netop har vundet det danske mesterskab i herresenior, og Lasse Holmgaard ser frem til udfordringen, fortæller den 40-årige bornholmer, der tidligere på ugen satte sin underskrift på kontrakten.

– Jeg vil gerne udvikle mig som træner, og jeg ser det som en stor chance at komme til en så stor klub som Brøndby. Der er ingen tvivl om, at det er jeg meget stolt og glad over. Det er for fedt, siger han til Bornholms Tidende.

Jeg føler, at jeg kommer til en velsmurt maskine, som igennem tiderne har udviklet utroligt mange dygtige spillere, også internationalt. Så jeg er meget ydmyg overfor at komme til Brøndby. Men selvfølgelig ringer de ikke til mig, hvis de ikke føler, jeg kan supplere med noget

Et skridt i den rigtige retning

Lasse Holmgaard har en del erfaring som træner for seniorhold, da han tidligere har stået i spidsen for NB Bornholm, ligesom han også har været træner for 2. divisionsklubben BK Frem. Efter i alt 10 sæsoner som seniortræner er tiden nu kommet til, at han skal lære noget nyt, og det får han mulighed for i Brøndby, hvor han udelukkende skal træne ungdomsspillere.

– Nu føler jeg egentlig, at jeg har mere brug for faglighed og udvikling og inspiration, og der har man lidt mere tid og grundighed i de bedste ungdomsrækker til at udvikle sig, end man har, når man er cheftræner for et førstehold. Og det synes jeg egentlig vil være en super god supplering til det, jeg kan, så jeg kan tage nogle af de næste skridt som træner.

– Og at arbejde med de bedste i landet i de årgange, som jeg skal være med til at træne, det er selvfølgelig også ekstremt spændende, siger han med henvisning til, at nogle af landets største fodboldtalenter spiller i Brøndby.

Samtidig ser han også med stor ydmyghed frem til at skulle arbejde sammen med cheftræneren for U19-holdet, Christian Sørensen, og med de mange andre dygtige, og professionelle trænere og ledere, som er i Brøndby.

– Det ser jeg som den største og bedste udfordring, jeg overhovedet kunne få, for jeg brænder for at arbejde på et så højt niveau som muligt. Nu har jeg arbejdet på både amatør- og semiprofessionelt niveau i mange år som træner, og nu glæder jeg mig til at arbejde med fuldtidsprofessionelle mennesker og lære og være i det miljø som træner.

– Det håber jeg og tror 100 procent på, at det vil udvikle mig til de næste niveauer. Det er jo også derfor, jeg vil til sådan en stor og fin klub. Det drejer sig om at lære i den klub, og så kan opgaverne blive større og større, hvis jeg gør det godt, siger Lasse Holmgaard, der til at starte med begynder i en deltidsstilling.

Skal ikke kun flytte kegler

Selvom Lasse Holmgaard har en del at lære om at være ungdomstræner, så er det planen, at han selvfølgelig også selv skal bidrage med noget, så spillerne kan udvikle sig.

– Jeg føler, at jeg kommer til en velsmurt maskine, som igennem tiderne har udviklet utroligt mange dygtige spillere, også internationalt. Så jeg er meget ydmyg overfor at komme til Brøndby. Men selvfølgelig ringer de ikke til mig, hvis de ikke føler, jeg kan supplere med noget, siger han.

– De har også nævnt for mig, at der er store arbejdsopgaver i den her assistenttrænerrolle, så det er ikke fordi, jeg bare skal flytte kegler.

Hvad er det, Brøndby mener, du kan bidrage med?

– Grunden til, at de ringer, er selvfølgelig, at jeg har en masse erfaring fra førsteholdsfodbold og kynisme. Jeg skal bidrage meget i kampene med min vindermentalitet og kynisme, for når spillerne kommer på U19, så skal de vænnes til at være vindere hver weekend, for det er jo det, det handler om, når man senere hen bliver senior, siger han.

– Og så skal jeg også give alt min erfaring videre til spillerne, når de skal op og vende på senior. Det kan være et rigtig svært spring for rigtig mange ungdomsspillere at gå fra at være den bedste spiller på holdet til lige pludselig at være den dårligste, så jeg føler, at jeg kan være med til at gøre dem til mænd i fodboldmæssig forstand, siger han.


Slipper for stort pres

Selvom en af Lasse Holmgaards arbejdsopgaver bliver at pudse brøndbyspillernes vindermentalitet af, så bliver presset efter at vinde kampe en del mindre, end det han har været vant til de seneste mange år.

– Jeg er vant til, at det er det eneste, det drejer sig om, kan man sige. Det har jeg gjort som seniorspiller i 12-13 år og som træner i 10 år, så det er klart, at det slider år for år at være i det, siger Lasse Holmgaard, der har en fortid som superligaspiller i AC Horsens og som cheftræner for flere divisionsklubber.

– Der går jeg et tak ned på presbarometret for i stedet at kigge på læring og udvikling af de bedste ungdomsspillere i landet. Og så bliver dagligdagen jo også meget mere fokuseret på det end bare at skulle vinde hele tiden, siger han.

– Så på nogle parametre falder presset, og det glæder jeg mig til. Og når du ikke er chef for det hele, så er det klart, at det er en mindre rolle, jeg skal have, og det glæder jeg mig til at arbejde i og dygtiggøre mig i, og se om jeg kan blive rigtig god til det, siger han med henvisning til, at han på Brøndbys U19-hold skal prøve kræfter med at være assistenttræner.