Klubber inviterer sjællandsk modstander til Bornholm

Klubber inviterer sjællandsk modstander til Bornholm
Andreas Pihl fra ASG fortæller, at klubbens pigehold glæder sig til at møde Stenløse Boldklub i weekenden. Arkivfoto: Kjeld Lundbæk
NOTITS | 22. MAJ 2024 • 12:51
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
22. MAJ 2024 • 12:51

I weekenden kommer både ASG og Viking i kamp mod hold fra Stenløse.

Både ASG og Viking skal i weekenden i kamp mod et tilrejsende hold fra Stenløse Boldklub, hvis nystartede pigehold kommer til Bornholm for at spille kampe. Det gør det, fordi kampe er nødvendige, hvis spillerne skal udvikle sig, og det er svært at finde ligeværdige modstandere, både på Bornholm og Sjælland.

Det er Viking, der har inviteret det sjællandske pigehold til Bornholm. Det sker efter et opslag på Facebook, hvor Stenløse-træner Christian Drewer efterlyste modstandere.

– Problemet er hullerne i årgangene. På samme hold har vi piger fra 6. til 9. klasse. De bliver nødt til at samle sig for at kunne stille med et helt hold, og det problem er mere udtalt for pigerne end for drengene. De fire U17-pigehold, der er her på øen, kender vi så godt, at vi glæder os til muligheden for at møde andre, for os, ukendte hold ovrefra. Det er med til at give pigerne et boost, så de stadig synes, det er spændende at spille fodbold, siger holdleder Christina Bøg-Jensen fra Viking Fodbold i en pressemeddelelse.

Legat gør det muligt

I ASG glæder man sig også til at få besøg fra Stenløse Boldklub.

– Vores piger ser meget frem til at skulle møde nogle ovrefra, og det er vigtigt med kampe, hvis pigerne skal fastholdes i sporten. Der er så mange andre tilbud til de unge i dag, og her synes vi, at fodbold kan noget særligt, så vi glæder os til kampen, siger Andreas Pihl fra klubben.

Svaneke Friskole har været behjælpelig med overnatning og indkvartering samt lån af træningsbaner, og Nordbornholms Røgeri åbner dørene for hele pigeholdet og trænerne til en buffet.

Det er et legat fra forsikringsselskabet Gjensidige, der gør turen til Bornholm mulig. Lørdag klokken 12 er der kamp på Allinge Stadion, og søndag klokken 9.30 foregår det på Rønne Stadion Nord.