Genåbningsplan tvinger håndboldformand til at trække i håndbremsen: 'Det er lidt noget lort'

Genåbningsplan tvinger håndboldformand til at trække i håndbremsen: 'Det er lidt noget lort'
De voksne håndboldspillere må vente indtil den 21. maj med at kunne træne situationer indendørs, der indebærer fysisk kontakt. Her ses Viking Rønne Håndbolds herrehold i aktion i efteråret. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 4. MAJ 2021 • 19:05
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
4. MAJ 2021 • 19:05

GENÅBNING

Det vækker ikke glæde hos Viking Rønne Håndbold, at kontaktsport for voksne først får lov at genåbne fra den 21. maj, mens andre idrætsgrene allerede kan komme indenfor i hallerne fra nu på torsdag den 8. maj, som regeringen har udmeldt i dag.

– Jeg kan forstå på det, at vi ikke kan spille håndbold pt., fordi det er en kontaktsport, og det har de ikke åbnet op for endnu, så det er lidt noget lort, siger formand Kasper Stenbye til Bornholms Tidende.

Ja, I må vente til 21. maj, ellers skal I træne noget, der ikke indebærer kontakt, men kan man gøre det i håndbold?

– Det bliver nok lidt svært, når det er en kontaktsport. Jo, så skal man bare stå og kaste bolden til hinanden og gribe den, men så kan vi jo ikke rigtig spille mod hinanden, og det bliver jo lidt kedeligt.

Tripper for at komme i gang

Ville I overhovedet have startet noget op?

– Ja, for søren. Vores herrehold ville have startet med træning på torsdag, og vores mixhold ville have startet træning næste onsdag. De ville gerne træne, men nu må vi lige trække lidt i bremsen og se, hvad tiden bringer, og om vi bliver klogere. Så nu afventer vi og ser, hvad der sker, så lige pt. er der en lille stopklods.

Folk er opsatte på at komme i gang?

– Ja, og det er jeg megaglad for. Og det bliver rigtig godt, når vi får lov at komme i gang, så vi kan få rørt os lidt, før vi går på sommerferie, så vi kan få noget kondition igen.

Coronapas er bøvlet

Hvad tænker du om, at de voksne skal fremvise coronapas, når de kommer til indendørs træning?

– Sådan er det jo bare, og så må vi bare prøve at få det bedste ud af det. Det er selvfølgelig voksne mennesker, der kommer til træning, så vi stoler jo på dem, men selvfølgelig skal vi jo tjekke, om de har coronapas, og det har vi da også tænkt os at gøre. Det giver lidt bøvl et eller andet sted, men det må man jo tage med i disse tider.

Kan det få nogle til at droppe træning, at de skal have coronapas klar?

– Jeg håber da ikke på, at det sætter nogen stopklods. Jeg håber da på, at hvis man virkelig gerne vil spille noget håndbold, så gør man lige det ekstra ved at tage en coronatest. Jeg håber da ikke, at der er nogen, der ligesom holder sig tilbage, fordi de skal det. Men vi må jo se, hvad tiden bringer. Det kan være, politikerne forbarmer sig og siger, at der skal ikke vises coronapas. Vi kan jo krydse fingre. Vi må se. Vi må indrette efter dagsordenen.


DGI er både glad og ærgerlig over genåbning

Af Jesper Gynther

IDRÆT

Tirsdag offentliggjorde regeringen næste fase i genåbningen af Danmark, og blandt andet blev det fortalt, at alle voksne nu også kan gå indenfor og dyrke idræt i hallerne fra torsdag den 8. maj. Dermed kan alle aldersgrupper nu dyrke indendørsidræt, og forsamlingsloftet for disse aktiviteter bliver på 25. For udendørsidræt hæves forsamlingsforbuddet til 75.

Regeringen meldte dog også ud, at det først bliver muligt for voksne at dyrke kontaktsport indendørs fra den 21. maj, så eksempelvis basketball og håndbold må altså vente lidt endnu.

For alt voksenidræt indendørs kommer desuden til at gælde et krav om coronapas, så man skal altså enten have en negativ test klar, være vaccineret eller påvise, at man har været smittet med corona inden for de seneste 180 dage, og at man nu er symptomfri.

Malurt i bægeret

Genåbningen vækker både glæde og skuffelse hos DGI Bornholm, fortæller direktør Karen-Margrethe Hansen Bager.

– Vi er selvfølgelig glade for, at nu er der åbnet for alle aldersgrupper, siger hun til Bornholms Tidende.

– Det, som selvfølgelig er lidt øv, er, at der i første omgang ikke er åbnet for kontakt i idræt, og der afventer vi lige retningslinjerne for at se, hvad der så menes med kontaktsport eller kontaktidrætter, siger hun.

Melder pas til coronapas

I forhold til coronapas er det ikke noget, som DGI synes, at idrætsforeningerne skal stå for kontrollen af.

– Vi afventer pt. de endelige retningslinjerne fra Kulturministeriet om, hvem der skal håndtere coronapas. DGI håber stadig, at det skal være den enkeltes ansvar, at man selvfølgelig møder med et coronapas, så man undgår, at det er idrætsforeningerne, der skal tage den tjans med at kontrollere.

– Der mener vi godt, at man kan stole på de enkelte medlemmer, der møder op i idrætsforeningerne, siger Karen-Margrethe Hansen Bager.

Generalforsamlinger kan afvikles igen

Hun glæder sig desuden over, at der med denne nye fase af genåbningen igen bliver muligt for foreningerne at afvikle generalforsamlinger og årsmøder.

– Nu er der i hvert fald forsamlingsloft, som gør, at de kan holde deres generalforsamlinger og årsmøder, siger hun med henvisning til, at forsamlingsforbuddet hæves til 25 personer fra den 8. maj, og forventes hævet til 50 personer fra den 21. maj og til 100 personer fra den 11. juni.

DGI Bornholm-direktøren har derudover også noteret sig, at idrætsforeningernes lokaler godt må benyttes igen til at holde møder, men at man skal være opmærksom på, at når man kommer til årsmøder, så skal man også der møde med coronapas, og at man skal have mundbind på, når man ikke sidder ned.

– Så det er egentlig samme retningslinjer, som man kender det fra, når man skal på restaurant eller på museumsbesøg, siger hun.