Først måtte de, så måtte de ikke, og nu må de så gerne igen: Alle idrætsgrene kan gå indenfor og træne

Først måtte de, så måtte de ikke, og nu må de så gerne igen: Alle idrætsgrene kan gå indenfor og træne
De voksne håndboldspillere må nu godt gå indenfor og træne, så længe man laver øvelser, der ikke involverer direkte fysisk kontakt. Her ses Viking Rønne Håndbolds herrehold i aktion mod CBS Sport den 27. september 2020. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 8. MAJ 2021 • 12:15
Jesper Gynther
Journalist

8. MAJ 2021 • 12:15

IDRÆT

Frem og tilbage. Og frem igen. Efter nogle dage med forskellige meldinger fra myndigheder og ministerier er det nu sikkert og vist: Alle idrætsgrene kan alligevel rykke indendørs, så længe det foregår med øvelser uden kontakt.

Det fremgår af nye retningslinjer på idrætsområdet, som Kulturministeriet udsendte fredag aften. Her fremgår det, at ’al individuel træning eller træning uden kontakt betragtes som ikke-kontaktsport uanset idrætsgren.’

Meldingen vækker stor glæde i Dansk Håndbold Forbund (DHF), hvor generalsekretær Morten Stig Christensen nu ser frem til, at også de voksne kan komme indendørs og træne håndboldøvelser og fysisk træning:

– Vi er meget tilfredse med, at det tilsyneladende er lykkedes os at forklare, hvor håbløst det er, hvis ikke håndbolden også kan få lov at komme indendørs uden kontakt. Så nu er det bare med at sætte i gang i den bløde opstart, som vi jo også anbefaler på vores hjemmeside, så alle de voksne håndboldspillere også kan komme i gang uden skader og overbelastning, udtaler han på DHF's hjemmeside.

Coronapas med benspænd
Hvis der dyrkes idræt indenfor med voksne, så skal idrætsforeningerne fortsat tjekke coronapas hos alle deltagere over 18 år, hvis der er en træner/leder til stede. Er der ikke en træner/leder til stede til træningen, skal der gennemføres minimum én stikprøvekontrol i døgnet.

Læs Kulturministeriets retningslinjer for indendørs idræt pr. 7. maj 2021.


Med virkning fra den 6. maj gælder nu følgende:

Indendørs idræt

  • Indendørs idræt er tilladt for alle aldersgrupper – dog skal kontaktsport begrænses til øvelser uden kropskontakt for voksne mellem 18 og 69 år. 
  • Der gælder et forsamlingsforbud på 25 personer. Både udøvere, trænere, dommere mv. tæller med i det samlede antal. 
  • Der er krav om coronapas for voksne udøvere fra 18 år og derover. 
  • Professionel idræt er fortsat undtaget fra restriktionerne.

Udendørs idræt

  • Der gælder et forsamlingsforbud på 75 personer for udendørs idræt, hvor idræt både med og uden kropskontakt er tilladt. Både udøvere, trænere, dommere og evt. tilskuere i form af forældre eller lign. tæller med i det samlede antal.
  • Professionel idræt er fortsat undtaget fra restriktionerne.