Fans måtte følge med på afstand: 'Det er lidt ærgerligt, vi skal stå på denne side af hegnet'

Fans måtte følge med på afstand: 'Det er lidt ærgerligt, vi skal stå på denne side af hegnet'
Selvom RIK's modstander i lørdagens københavnsseriekamp bærer navnet 'Politiets Idrætsforening', turde en del RIK-fans – og måske også flere end forsamlingsforbuddet tillader – møde op for at støtte hjemmeholdet. Foto: Jesper Gynther
| ABONNENT | 12. APR 2021 • 17:42
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
12. APR 2021 • 17:42

FODBOLD

Coronarestriktionerne tillader ikke tilskuere til idrætsarrangementer pt., og derfor er der ikke lukket nogen tilskuere ind til RIK's lørdagskamp mod PI Fodbold i Københavnsserien.

Det er dog kun den halve sandhed at påstå, at der ikke er nogen tilskuere til opgøret, for på den anden side af indhegningen til kunstgræsbanen, hvor kampen bliver spillet, er der stimlet en del personer op, som følger interesseret med i slagets gang.

Bag det grønne metalhegn står blandt andre Martin Wroblewski, og han lægger ikke skjul på, at han da hellere havde set, at tilskuerne havde fået lov til at være på den anden side af hegnet.

– Jeg plejer normalt at komme herop sammen med min kone, når de spiller hjemmekampe, for vi vil jo gerne støtte op om foreningen, og min søn spiller i RIK. Men det er lidt ærgerligt, at vi ikke må stå på den anden side af hegnet, så vi kan betale entré og på den måde give noget indtægt til klubben. Det er jo noget, den har brug for i de her trængte tider, fortæller han til Bornholms Tidende i pausen af opgøret.

Er du egentlig bekymret for, om der pludselig kommer en sirene fra en politibil, og så bliver der delt bøder ud til jer alle sammen for at overskride forsamlingsforbuddet?

– Jeg kan jo slet ikke finde rundt i de regler, og jeg tænker, at det burde kunne være muligt at lukke nogle tilskuere ind til kampene. Jeg synes, det er lidt mærkeligt det her, at vi må stå på denne side af hegnet. Man kunne jo bare sige, at man skal stå med to meters afstand til hinanden, så havde der været plads jo, og så kunne klubben få nogle penge i kassen.

– Jeg synes ikke, det giver mening. Om vi står herude eller derinde på den side af hegnet, det gør vel ikke den store forskel.

– Det er jo fint nok, at vi kan stå her, og spillerne kan mærke, at der stadig er nogle, der støtter op om dem, men jeg synes da også, at i forhold til klubbens kasse vil jeg jo gerne give 30 kroner, eller hvad det nu koster at komme på stadion. Nu får de ingenting.

Det er jo noget møg. Vi tjener jo overhovedet ingen penge i denne her tid. Vi har ingen entreindtægter eller salgsindtægter fra boderne

Økonomisk lussing

Efter kampen forklarer dommertrioen til Bornholms Tidende, at de har fået at vide af DBU Bornholm, at de kun har mulighed for at afbryde en kamp, hvis forsamlingsforbuddet bliver overtrådt indenfor spillepladsen.

Formanden for RIK, Benny Pedersen, forklarer også, at klubben kun skal koncentrere sig om, hvad der foregår indenfor indhegningen af spillepladsen, og henviser til, at det må være ordensmagten, som må skride ind, hvis forsamlingsforbuddet bliver overtrådt andre steder.

Han fortæller også, at han selvfølgelig helst havde set, at tilskuerne kunne have været lukket ind.

– Vi er da ærgerlige over, at der ikke må komme tilskuere til kampene, men forhåbentlig åbner vi vel op senere på sæsonen. Folk vil jo gerne ud og kigge på fodbold, men vi er nødsaget til at følge de restriktioner, som vi bliver pålagt, siger han.

Hvad betyder det for jer økonomisk?

– Det er jo noget møg. Vi tjener jo overhovedet ingen penge i denne her tid. Vi har ingen entreindtægter eller salgsindtægter fra boderne, siger han og fortæller, at der til en normal hjemmekamp er entreindtægter for 3.000-4.000 kroner, mens salget af øl, vand og pølser giver indtægter for omkring 2.500-3.000 kroner.

– Så du kan regne ud, at hvis det er alle hjemmekampe, hvor der ikke må komme tilskuere, så bliver det jo et pænt beløb. Men vi er jo i samme båd os alle sammen, for reglerne gælder jo for alle klubber. Og nogle har det jo værre end os, og her tænker jeg på de klubber, der normalt har rigtig mange tilskuere til deres hjemmekampe, siger RIK-formanden, som oplyser, at hvis der fortsat ikke må lukkes tilskuere ind til næste hjemmekamp, bliver det ikke muligt for folk at gentage tricket med at være med på en kigger.

– Tilskuerne kunne kigge med, fordi kunstgræsbanen ligger, som den ligger. På stadion havde det ikke kunne lade sig gøre. Vi spillede på kunstgræsbanen denne gang, fordi banen på stadion ikke er klar til at spille på endnu, men det bliver den til vores næste hjemmekamp den 1. maj mod Vigerslev, fortæller han.

Positivt med tilskueropbakning

Tilbage hos Martin Wroblewski er han glad for, at det i hvert fald denne lørdag er muligt for ham og familien at se noget fodbold sammen i Rønne.

– Jeg har savnet det rigtig meget, for jeg synes, det er hyggeligt at komme op og se lidt lokalt fodbold, siger han.

RIK lever livet lidt farligt i denne række. Vil du savne at kunne se holdet spille i Københavnsserien, hvis de rykker ned?

– Ja, det må man sige. Det vil være noget andet, hvis de rykker ned. Derfor synes jeg også, at det er vigtigt, at vi kommer op og bakker op om det.

Du har ikke tænkt dig så bare at følge NB over i Nexø?

– Nej, for det er RIK, jeg holder med. Jeg synes, udviklingen er lidt ærgerlig med alle de spillere, der har skiftet klub, så dem, der er tilbage, dem skal man også støtte op om.

Har du håb om, at holdet kan få vendt bøtten?

– Det bliver spændende med deres nye træner. Der har været meget udskiftning på både spiller- og trænerposten på meget kort tid, og det, synes jeg også, er lidt ærgerligt. Og nu snakker de også om, at kunstgræsbanen måske ikke skal være her mere, og så kan de ikke træne udenfor om vinteren, siger han med henvisning til, at der er kommet tvivl om kunstgræsbanens fremtid, efter DBU Bornholm har meldt ud, at lokalunionen ikke længere kan stå for ejerskabet og dermed også vedligeholdelsen af banen.

Det er den ene dårlige nyhed efter den anden?

– Ja, det synes jeg. Der er ikke så mange gode nyheder. Men jeg synes da, at det er positivt, at selv i de her coronatider er der mange, der kommer herop og støtter op om det, siger han og kigger rundt på de andre mennesker, der også står bag det grønne metalhegn og kigger ind på RIK's kamp mod eksilbornholmerne fra PI Fodbold – en kamp, som i øvrigt endte med en 5-1-sejr til gæsterne.