Dramatisk opgør om montémesterskabet
No Faith i vindercirklen sammen med ejerne, Anette Weise Hansen og Niels-Peter Steinlein, samt sponsorerne fra Svaneke Bryghus. Foto: Torben Ager

TRAVSPORT | ALMINDINGEN | GRATIS
20. JUL 2021 • 23:41
Kjeld Lundbæk
Journalist

Dramatisk opgør om montémesterskabet

Tirsdagens hovedbegivenhed på Bornholms Brand Park, Svaneke Bryghus' Montémesterskab, havde kun samlet seks deltagere, men alligevel blev de 1000 tilskuere vidner til et af de mest spændende og mest dramatiske montéløb på Bornholm i meget lang tid.

Den ene af favoritterne, No Faith/Anette Weise Hansen, fejlede stort allerede fra start og mistede mindst 40 meter i forhold til konkurrenterne.

- Jeg kunne slet ikke holde hende. Men så tænkte jeg, løbet er på 2400 meter, så nu gælder det bare om at komme op i ryg på de andre så hurtigt muligt. Derfra må det så briste eller bære, forklarede Anette Weise Hansen.

Som sagt, så gjort. Midtvejs i løbet havde No Faith fået kontakt med de øvrige fem heste, der lå som perler på en snor. Derfra avancerede hesten stille og roligt til en andenplads, hvorefter Anette Weise Hansen i staldsvinget trak ud til angreb på den førende Call Me Hanover/Terese Møller.

På opløbssiden investerede Anette Weise Hansen alt i at nedkæmpe Call Me Hanover, og med et formidabelt ridt lykkedes det hende også at få redet No Faith først over målstregen foran den flot afsluttende Any Given Monday/Michala Haagensen og Call Me Hanover, for hvem distancen nok var nogle hundrede meter for lang.

Men publikum måtte vente på det endelige resultat. Michala Haagensen følte sig generet, da Anette Weise Hansen trak No Faith ud fra indersporet i skovsvinget på sidste omgang, og nedlagde protest. Dommerne fastholdt dog indløbsrækkefølgen, men idømte Anette Weise Hansen en klækkelig bøde samt en måneds udelukkelse for grov trængning.

- Vi dømmer efter de svenske regler, og her skal man med sikkerhed kunne bevise, at forseelsen havde indflydelse på det endelige resultat. Det kunne vi ikke her, og derfor kunne vi heller ikke diskvalificere vinderen, forklarede overdommer Ivar Sommer efter løbet til fasttrackracing.dk.

Tirsdagstravet bød for en gangs skyld ikke på lutter favoritsejre, og det betød, at syv vindere kunne på hjem med hver 15.748 kroner i V5-spillet.

I V4-spillet blev ni rigtige boner belønnet med hver 8.324 kroner.Flere nyheder