Bornholmsmesterskab oplever ungdomsboom

Bornholmsmesterskab oplever ungdomsboom
Der måtte tages hele fem borde i brug for at afvikle puljerne i yngre drenge-rækken, som består af spillere fra årgang 2009 og 2010. Foto: Jesper Gynther
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 15. JAN 2022 • 19:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
15. JAN 2022 • 19:30

Det er længe siden, at ungdomsrækkerne til bornholmsmesterskaberne i bordtennis har været så store, som tilfældet var i dag. Klublederne melder om forskellige årsager til den positive udvikling.


Hasle Hallen har været fyldt af unge spillere i dag, som har dystet om at vinde guldmedalje til bornholmsmesterskaberne i bordtennis. Blandt andet har der været rigtig mange deltagere fra årgang 2009 og 2010, så man kunne have fem puljer med hver fire spillere.

At der er kommet så mange er en stor succes, fortæller Finn Jørgensen, som er formand for DGI Bordtennis Bornholm, der er med til at arrangere turneringen.

– Det er sgu positivt. Det er længe siden, der har været så store rækker i ungdom, siger han og fortæller, at der normalt er omtrent halvt så mange med i yngre drenge-rækken.

Han afslører også, at der faktisk kunne have været endu flere med, hvis ikke der var indløbet fem afbud på grund af sygdom.

– Det er en positiv retning, vi har. Det tager ellers lang tid at komme op igen, siger han og peger på, at coronapandemien har været en stor udfordring for mange bordtennisklubber - ikke mindst for hans egen klub Knudsker IF, som har mistet mange medlemmer på den konto.

I dag blev der spilles syv ungdomsrækker i Hasle Hallen til BM i bordtennis. Foto: Jesper Gynther

Skolesamarbejde har skaffet medlemmer

Med 10 spillere i yngre drenge-rækken er Hasle IF bedst repræsenteret. Det har ellers været lidt af en rutschebanetur for klubbens ungdomsafdeling de senere år, fortæller afdelingsformand Kenny Jensen.

For 10-15 år siden var der således altid omkring 30 ungdomsspillere i klubben, mens der de senere år har været maksimalt 10. Men nu er tallet på vej op igen, så man pt. har 20 ungdomsmedlemmer, fortæller Kenny Jensen, som håber på, at der kan komme 10 medlemmer mere, så man kan dele spillerne op i to hold.

Når han skal svare på, hvorfor der er kommet flere ungdomsspillere, så peger han på, at det sandsynligvis har noget at gøre med det samarbejde, som klubben har med den lokale skole, Svartingedalskolen.

– Jeg håber, det er på grund af vores gode samarbejde med skolen. Der er i hvert fald mange fra skolebordtennis, som har meldt sig ind, siger han med henvisning til samarbejdsprojektet "gå glad på weekend".

Hasle endte med at vinde fem af de syv ungdomsrækker i dagens bornholmsmesterskab, og det skyldes ikke kun, at spillerne har et medfødt talent, fortæller Kenny Jensen.

– Talent er ikke det hele. Det afhænger også af, om man har lyst til at bruge den tid, det kræver at blive bedre, siger han.

RIK's Victor Nordahn Bech (th.) og Sanel Cefo tog sig af henholdsvis guld- og bronzemedaljen i yngre drenge-rækken. Privatfoto

Fodboldspillere dyrker bordtennis om vinteren

Vinderen af den store yngre drenge-række kom dog ikke fra Hasle. Det blev i stedet Victor Nordahn Bech fra Rønne IK (RIK), som tog guldet. RIK er også en af de klubber, som for nylig har fået banket en blomstrende ungdomsafdeling på benene, hvilket ungdomsformand Flemming Bech, Victors far, har en stor del af ansvaret for.

Til dagens BM deltog RIK med syv spillere, hvoraf flere af dem var med i turneringen for første gang.

– Det har været meget positivt at have de her syv unge mennesker med til BM, og at der blev lavet flere gode resultater, siger han med henvisning til, at blandt andet også Sanel Cefo viste sig flot frem og vandt bronze i yngre drenge-rækken.

RIK's ungdomsafdeling tæller pt. 10-12 spillere, som træner et par gange om ugen. Der har været endnu flere, som har været med til træningerne, men nogle er faldet fra igen.

– Dem der er der nu er meget energiske. Det er typisk nogle fra fodboldafdelingen, som har lyst til at have indendørssport om vinteren, forklarer Flemming Bech, som oplyser, at Christian Björklund, som var gæstetræner for flere bornholmske bordtennisspillere i forrige weekend, bekræftede, at fodboldspillere kan blive gode bordtennisspillere, da de har stærke og hurtige ben.

Syv spillere fra RIK var med til BM i Hasle Hallen i dag. De fik gode råd og vejledning af deres træner, Flemming Bech. Privatfoto

Forældreopbakning er afgørende

RIK har ellers ikke altid haft ungdomsspillere. I over 25 år var der faktisk ikke en eneste. Men for tre år siden slæbte Flemming Bech sine egne to tvillinebørn, Victor og Gustav, med til træning, og siden har ungdomsafdelingen vokset og vokset.

– Det har nu udviklet sig til en ret god trup og specielt dem her, der har været med til BM, fortæller Flemming Bech, som dog ikke tør love, at der også i fremtiden vil være ungdomsspillere i RIK.

– Det afhænger selvfølgelig stadig af, om vi bliver smidt ud af vores lokaler på Østre Skole, for ellers lukker klubben, siger han og tilføjer, at det derudover også afhænger af, om forældre har lyst til at bruge tid på at træne børnene, ligesom han selv har gjort det de senere år.

Man kan kun få ungdom op at stå, hvis der er forældre, der vil stå for det

Flemming Bech, ungdomsformand og træner, RIK

– Man kan kun få ungdom op at stå, hvis der er forældre, der vil stå for det, konstaterer han.


Resultater fra dagens BM:

De nykårede bornholmsmestre er:

Ungdom A HD: Julian Halling/Marie Deckert, Hasle IF

Dr/Pg A HS: Marie Deckert, Hasle IF

Dr/Pg A HS B: Joakim Hansen, Hasle IF

Ydr/Ypg A HS: Victor Nordahn Bech, Rønne IK

Ydr/Ypg A HS B: Nai Tjilla, Hasle IF

Dr/Pg A DS: Emma Søs Von Elling, Nexø Bordtennis Club

Junior A HS: Marie Deckert, Hasle IF

Veteran 60 B HS: Søren Koefoed, Hasle IF

Veteran 60 B HS B: Peter Kofod Jensen, Nyker IF

Veteran 60 A HS: Vilmer Funch, Tejn IF

Veteran 40 B HS: Michael Ellermann, Knudsker IF