Svensk gæstetræner giver gode råd til Bornholms bordtennisspillere

Svensk gæstetræner giver gode råd til Bornholms bordtennisspillere
Christian Björklund arbejder til daglig som bordtennistræner på fuldtid. I dag giver han gode råd til bornholmske spillere i alle aldersgrupper. Foto: Jesper Gynther
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 9. JAN 2022 • 15:35
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
9. JAN 2022 • 15:35

Christian Björklund arbejder til daglig som bordtennistræner på fuldtid for svenske klubber. Søndag har han taget turen over vandet for at give gode råd til 16 spillere fra Bornholm, som får i alt fem timers undervisning af den erfarne svensker.

– Det er meget godt. Man lærer meget af det, og så er det også hyggeligt med en fællestræning.

Sådan siger 14-årige Vilfred R. Koudal fra Knudsker IF.

Han er en af i alt 16 bordtennisspillere, som søndag er mødt op i Mulighedernes Hus i Tejn for at få undervisning af Christian Björklund fra Tomelilla i Skåne, der de seneste 13 år har arbejdet som professionel træner for de skånske klubber i Tomelilla, Lund og Sjöbo.

Dagens træningssamling byder på to træningspas af hver to og en halv times varighed, og undervejs bliver der lavet forskellige øvelser for at øve eksempelvis serven, bevægelserne ved bordet og underskru på slagene. Det kan dog være lidt svært at sammensætte et træningsprogram, som passer lige godt på alle de 16 fremmødte spillere, da de er meget forskellige i både niveau og alder, forklarer den svenske træner.

– Vi har jo en træningssamling her for hele Bornholm, så der er både 60+ og ungdomsspillere, og de har jo lidt forskelligt niveau, så de behøver også lidt forskellige øvelser, forklarer Christian Björklund.

Der er 16 spillere med til træningssamlingen, og dermed bliver pladsen i Mulighedernes Hus udnyttet til sidste kvadratmeter. Foto: Jesper Gynther

Ros til de bornholmske talenter

Flere af deltagerne kender godt den svenske træner, for han har flere gange været på Bornholm for at dele ud af sin viden, men på grund af coronapandemien skal man et par år tilbage for at finde det seneste besøg. Derfor er han også glad for endelig at være tilbage.

– Det er fantastisk. Og så er det første gang, at jeg er her i Tejn og i den her hal, og det er også fantastisk, siger Christian Björklund, som tidligere har været gæstetræner for store bornholmske talenter som Benjamin Lillelund og Nicoline Koefoed. Og fra hvad han har set i dagens træning kunne der godt være nogle af de unge deltagere, som kunne blive lige så gode som dem.

– Det er ikke let at være ung her på øen og træne og blive dygtigere, men jeg tror godt, der kan blive en ny Nicoline og en ny Benjamin, siger han og fremhæver blandt andet Marie Deckert fra Hasle IF, der pt. er rangeret som en af Danmarks bedste pigespillere.

Der har været efterspørgsel efter tilbud, hvor også ældre spillere kunne være med, og derfor er der da også flere 60+ spillere, som deltager i træningssamlingen. Foto: Jesper Gynther

Tre på venteliste

Træningssamlingen med Christian Björklund bliver den eneste af slagsen denne sæson, fortæller Kenny Jensen, der er formand for Bornholms Bordtennis, og som selv har kendt den svenske træner i over 20 år.

Han fortæller, at Bornholms Bordtennis har lavet træningssamlingen for at komme med et tilbud til de bornholmske spillere.

– Og så har der været efterspørgsel efter tilbud, hvor også ældre spillere kunne være med, så det her er for alle aldre, fortæller Kenny Jensen, som glæder sig over, at alle pladser i træningssamlingen er blevet besat.

– Det er fint. Der er 16 tilmeldte og tre på venteliste, men vi kunne ikke sætte flere borde op her, siger han med henvisning til pladsbegrænsningen i Mulighedernes Hus.

Alle klubber har fået tilbuddet om at deltage, men ikke alle er repræsenteret. De fleste af de 16 spillere kommer således fra Hasle og Knudsker, og derudover deltager to fra RIK, én fra Poulsker og én fra Tejn.

Man kan altid lære noget nyt, og derfor er den rutinerede bordtennisspiller Kurt Olesen fra Knudsker IF mødt op. Foto: Jesper Gynther

Bliver aldrig for gammel til at lære

Blandt de lidt ældre deltagere i træningssamlingen finder man eksempelvis 53-årige Kurt Olesen fra Knudsker IF. Selvom han har trænet bordtennis i mange år, var han ikke i tvivl om, at han gerne ville bruge en dag i selskab med den svenske gæstetræner.

Jeg er her for at bakke arrangementet op og hygge mig sammen med de andre. Og så kan kan man jo altid lære noget, lige meget hvor god man er, eller hvor lang tid man har spillet det

Kurt Olesen, bordtennisspiller, Knudsker IF

– Jeg er her for at bakke arrangementet op og hygge mig sammen med de andre. Og så kan kan man jo altid lære noget, lige meget hvor god man er, eller hvor lang tid man har spillet det.

Hvad har du lært i dag?

– I dag har jeg trænet på at få træf på bolden, hvilket godt kan være lidt svært at få igen efter julepausen, hvor man ikke har trænet, siger Kurt Olesen, som ikke har besluttet sig endnu, om han stiller op til dette års bornholmsmesterskab, som spilles i næste weekend i Hasle-hallen.

Flere af Bornholms unge bordtennisspillere imponerer den svenske træner under dagens træningssamling i Tejn. Foto: Jesper Gynther