Afbud får konsekvenser: Viking tvinges ned i Serie 1 i næste sæson
DBU Bornholm slår hårdt ned over for Viking, fordi klubben ikke ønsker at rykke op i Københavnsserien. Foto: Berit Hvassum

FODBOLD | RØNNE
7. JUL 2021 • 13:37
Kjeld Lundbæk
Journalist

Afbud får konsekvenser: Viking tvinges ned i Serie 1 i næste sæson

Det får store konsekvenser for Viking, at Rønne-klubben fornylig sagde nej til at rykke op i Københavnsserien i fodbold. På et bestyrelsesmøde i DBU Bornholm den 29. juni blev det besluttet, at Viking fra sæson 2021/22 rykkes ned i Serie 1. Samtidig idømmes klubben et tre-årigt oprykningsforbud til Københavnsserien samt en bøde på 1500 kroner.  

Af bestyrelsesreferatet fremgår desuden, at formanden for DBU Bornholm, Lars Albæk, tager kontakt til sin formandskollega i DBU København, Jesper Gradert, for at afsøge alle muligheder for fremtidens op- og nedrykning til og fra Københavnsserien. Det sker for at søge den bedst mulige løsning for borholmsk fodbolds fremtid.

DBU Bornholm frygter blandt andet, at Vikings afbud får som konsekvens, at retten til at have op til to bornholmske hold i Københavnsserien mistes, og at rejsetilskuddet af samme årsag halveres til at gælde max. ét hold.

DBU Bornholms bestyrelse finder det ualmindelig utilstedeligt over for bornholmsk og københavnsk fodbold at komme med en så sen udmelding (Viking besluttede sig for at melde afbud til Københavnsserien den 23. juni, red.). Det bringer alle bornholmske klubber i miskredit, fremgår det af bestyrelsesreferatet.

Viking Fodbold har indkaldt bestyrelsen til møde torsdag for at drøfte den hårde straf, Rønne-klubben er blevet idømt. Indtil da har man ingen kommentarer.

Årsagen til Vikings afbud skal ses på baggrund af, at klubben mister en håndfuld af de unge spillere på holdet hen over sommeren, og at et par af de tilbageværende 1.-holdsspillere har meldt ud, at de ikke kan afse tid tilat træne mere og rejse til København hver anden weekend.

Den hårde dom til Viking er samtidig et signal til kommende vindere af Bornholmsserien. En førsteplads er lig med oprykning, hvis klubben ellers er oprykningsberettiget. I den kommende sæson kan alle hold undtagen Nexø rykke op.

– Hvad det angår, skal jeg ikke spå om fremtiden, siger DBU Bornholms administrationschef, Morten Blem, der ikke har andre kommentarer til bestyrelsens beslutning om at skride hårdt ind over for Viking. Flere nyheder