Råd til leasing af bil
SPONSERET AF GOMORE.DK • GRATIS

Råd til leasing af bil

ANNONCE

Leasing af bil betyder, at du lejer en bil af et udlejningsfirma i en bestemt periode, hvortil du betaler en fastlagt månedlig ydelse i lejeperioden. Der findes operationel og finansiel leasing, som du skal kende til, hvis du vælger at lease en bil. Finansiel leasing er typisk billigere end operationel leasing, da det ikke er udlejningsfirmaet der står for omkostningerne forbundet med service, vedligeholdelse eller skader. Ved operationel leasing derimod, er det udlejningsfirmaet der står til ansvar for alle omkostninger, hvorfor den månedlige ydelse også er dyrere. Hvis du har besluttet dig for leasing af bil, samt hvilken type for leasing det skal være, er der nogle ting du bør være opmærksom på. I denne artikel gives et par gode råd. 

Forsikring 

Alle biler skal være forsikret, uanset om det handler om en leje eller leasing. Selvom det er udlejningsfirmaet der har ejendomsretten af bilen, er det dig der har brugsretten for den, og samtidig også dig der skal sørge for, at bilen er forsikret. Du skal sørge for, at bilen er ansvarsforsikret og kaskoforsikret. Selvom mange udlejningsfirmaer tilbyder disse forsikringer inklkuderet i den samlede pris, er det ikke altid tilfældet. Derfor er det dit ansvar at tjekke, om alt er forsikret som det skal. Det er dig der står til ansvar for det i sidste ende. 

Overdragelse og salg

Når du vælger at lease en bil, skal du kende til reglerne omkring overdragelse og salg. Det er muligt for dig at overdrage bilen videre, hvis nu du kender nogle der godt kunne tænke sig at køre netop i den bil du har leaset. Denne overdragelse skal dog ske i overensstemmelse med leasing- eller udlejningsfirmaet, hvilket du gør ved at søge om ret til overdragelse. Typisk bliver dette godkendt, og den person som overtager bilen, indgår nu i alle de aftaler der er forbundet med leasingen. Det du ikke kan, er at sælge bilen videre, da det ikke er dig der har ejendomsret over den. Selvom det kan virke som en ulempe, kan det faktisk oftest ses som fordel, da biler hyppigt mister værdi med tiden, hvilket betyder at du ikke kommer til at tjene besynderligt på salget af en brugt bil - medmindre den har en helt speciel værdi eller stadig er relativ ny og populær. 

Kontrakt 

Når du indgår i en leasingaftale, skal du også underskrive en kontrakt, der indeholder alle de aftaler der er mellem dig og leasingfirmaet. Det er vigtigt, at du tjekker kontrakten godt igennem, inden du underskriver. Se om alle aftaler er indbefattet i kontrakten, og at alt står som aftalt. 
Livsmening opstår i samspil med andre
13. JUN 2021 • 10:48 • GRATIS

Livsmening opstår i samspil med andre

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.