Guide: Sommerferie på Bornholm

Guide: Sommerferie på Bornholm
SPONSERET AF MOREBANKER.DK

ANNONCE fra morebanker.dk

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og snart befinder danskerne sig spredt fra alle vinde. Tiltaler udlandet ikke, kan ferien også nydes i moderlandet. Bornholm er feriested for over 600.000 turister årligt, og lokker med sin enestående natur, lokale madoplevelser og gæstfrie kultur. Læs med nedenfor, og bliv klogere på hvad den danske skattekiste af en ø kan tilbyde. 

Bo på badehotel 
Bornholm er omgivet af Østersøen, og derfor er det ikke til at undgå de mange badehoteller, som ligger på Solskinsøens arealer. Hvis økonomien spænder ben, kan man overveje et mindre lån som smutvej. Se liste med hurtige lån her. Et badehotel er ideelt at bo på, også selvom der er tale om en forlænget weekend. 

I højsæsonen vrimler det med liv, og derfor er det vigtigt at være på forkant med bestilling. De mest anerkendte badehoteller er henholdsvis Stammershalle Badehotel, Melsted Badehotel og Allinge Badehotel. Disse er lokaliserede på den nordøstlige side af øen, den østlige side og den nordlige side. Alle er kendte for deres smagfulde fiskeretter, idylliske stemning og lokale arrangementer. 

Er man ikke til eksklusivt ophold på hotel, tilbyder øen også nogle gode campingpladser, hvor man kan slå telt op. Her har man mulighed for at møde nye mennesker, og hele familien vil elske at opleve Bornholm i bedste Far til Fire-stil. 

Kunst med et strejf af bornholmsk     
Klippeøen er ikke kun klipper. Øen er også hjemsted for en række danske kulturskatte. Ligesom skagensmalerne portrætterede Skagen, var Oluf Høst inspireret af udsigten over Gudhjem, det dramatiske hav og de nærmest mytiske sankthansbål. På museet af samme navn, bliver man inviteret ind i Høsts gamle hjem og ser hans mest elskede værker. 

Er man ikke til kunstmuseum, kan man i stedet besøge øens mange keramikværksteder, der er baseret på de lokale ressourcer af ler. Det største museum er beliggende i Rønne og hedder Hjorths Fabryk-keramikfabrikken. Processen med at smelte og forme glas kan frit overværes af øens turister, og dette er til stor begejstring hos selv de små. 

En tur til Christiansø 
18 km nordøst fra Bornholm, finder man søfæstningen Christiansø. Den lille ø huser kun 89 indbyggere, men er rig på sin historie og natur. Efter en færgetur på blot en time, kan Christiansø opleves på 3 timer, og det står alle frit, om man vil følge en guidet tur, eller udforske naturreservatet på egen hånd. 

De mest besøge attraktioner er museet ved Det Lille Tårn, det nyrenoverede Store Tårn og det gule fængsel “Ballonen”. Eftermiddagen kan afsluttes med en let middag på Christiansø Gæstgiveri og Kro, hvor menuen også byder på en pragtfuld udsigt til øens omgivelser og omkringliggende hav.