V-formand med skarp kritik af Søren Schow

V-formand med skarp kritik af Søren Schow
Søren Schow får skarp kritik af sin egen formand. Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 8. MAR 2023 • 19:45
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
8. MAR 2023 • 19:45

Gruppeformand Søren Schow (V) tager hele Venstre på Bornholm med i faldet, når han udtaler sig offentligt om dårlige sager, siger Venstre Bornholms formand i sin beretning ved generalforsamlingen. Orla Hansen er også langt fra sikker på, at Venstre gjorde klogt i at indgå forlig om kommunebudgettet med Enhedslisten og Socialdemokratiet.

Venstres gruppeformand Søren Schow tager hele bestyrelsen for Venstre Bornholm til indtægt for offentlige udtalelser, som bestyrelsen langt fra altid er enig i. Og det gør han om tabersager, der er så dårlige, at de godt kan kaldes "lortesager".

Det siger Venstre Bornholms formand Orla Hansen i sin beretning ved Venstre Bornholms generalforsamling onsdag aften i Aakirkeby-Hallerne.

– Når gruppeformanden i kommunalbestyrelsen kommer med udtalelser til pressen, har jeg på det sidste bemærket, at der kommer en ekstra bemærkning: "Os i Venstre Bornholm mener", siger Orla Hansen.

– Den udtalelse og den måde, som man formulerer sig på, og de sager man vælger at udtale sig om: Det er generelt lortesager. Lige nu den her parkeringssag. Lige meget hvilke udtalelser der kommer, er det en tabersag. Og om dem udtaler man sig som "Venstre på Bornholm". Eller "os i Venstre".

– Så tager du, Søren, alle os med. Alle os, som sidder i bestyrelsen bagved, tager det som om, at det er okay med bestyrelsen. Det har jeg det meget svært med at acceptere. Vi har også snakket om det flere gange med de udtalelser, siger Orla Hansen.

Ved kommunalvalget for snart halvandet år siden gik Venstre tilbage fra fem til to mandater. Det fik Orla Hansen til at tale for en anden tilgang fra Søren Schows side.

– Når man ser på opbakningen ved kommunalvalget, også til spidskandidaten, tænker jeg måske, at man godt kunne være lidt mere ydmyg og lidt mere lyttende over for sit bagland, sagde Orla Hansen.

– Der er mange måder at bortforklare eller godtgøre et tabt valg på. Men et tabt valg er et tabt valg. Sådan er det, sagde han.

I september sidste år blev Venstre en del af forliget om årets kommunebudget. Men det skete sammen med Enhedslisten og Socialdemokratiet.

Selvom en del bornholmske Venstre-folk har haft det svært med den beslutning lige siden, var det indtil nu kun Venstre Østbornholms daværende formand Lars Bredo, der havde kritiseret Venstres valg offentligt. Det skete kort efter budgetforliget med en kritik, som Bredo hurtigt trak tilbage.

Ved onsdagens generalforsamling siger Orla Hansen så, at også han som formand er stærkt i tvivl om, hvorvidt Venstre traf den rigtige beslutning.

– Hvor stor må hvor prisen være for politisk indflydelse? Hvor langt skal man gå for at komme til magten? spørger Orla Hansen.

– Personligt synes jeg jo, at det er enormt ærgerligt, at borgmesterpartiet ikke har taget téten og trukket kommunen over i en ansvarlig politik. Det kan måske godt retfærdiggøre, at vores medlemmer af kommunalbestyrelsen fører en smule ansvarlig politik med Enhedslisten og Socialdemokratiet? Ja, jeg er nok ikke overbevist om, at det var den eneste løsning, siger han.

Orla Hansens ord ved Venstres generalforsamling er gengivet fra hans skriftlige beretning, som han på forhånd har sendt til Bornholms Tidende. Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Søren Schow.

 

Orla Hansen er langt fra tilfreds med Søren Schow. Arkivfoto