Ny formand i Venstre efter kampvalg

TOPNYHED | ABONNENT | 8. MAR 2023 • 20:27
Jakob Marschner
Journalist
TOPNYHED | ABONNENT
8. MAR 2023 • 20:27

Medlemmerne af Venstre Bornholm stod onsdag aften med et kampvalg om formandsposten. Formand Orla Hansen blev væltet af udfordreren Michael Hendriksen, der fik 29 stemmer mod Orla Hansens 24.

Den hidtidige næstformand Michael Hendriksen er ny formand for Venstre Bornholm.

Ved et kampvalg på onsdag aftens generalforsamling i Aakirkeby-Hallerne fik han 29 stemmer mod 24 stemmer til den hiditidige formand Orla Hansen.

Michael Hendriksen blev bragt i spil og anbefalet af Venstre Bornholms næstformand Vibeke Møller Jensen.

– Vi synes, at vi har brug for en formand, der er mere synlig og mere til stede, sagde hun.

Venstre Østbornholms formand Michael Hornshøj gik dernæst på talerstolen i Aakirkeby-Hallerne og anbefalede at genvælge Orla Hansen.

– Som Orla sagde i sin beretning, har hans første år som formand været svært. Men jeg synes, at vi er ved at komme på rette vej, og derfor synes jeg, at han fortjener at blive genvalgt, sagde han.

Udfordreren Michael Hendriksen fortalte generalforsamlingen, at Orla Hansen tidligere havde sagt, at han ville gå af som formand. I den situation havde flere Venstre-medlemmer ifølge Michael Hendriksen opfordret ham til at tage over som formand.

– De sidste par dage har jeg så kunnet fornemme, at Orla alligevel ville genopstille. Jeg har ellers haft det sådan, at jeg ikke vil stille op mod en siddende formand. Men når jeg nu har meldt ud, at jeg er til rådighed, vil jeg ikke trække mig, sagde Michael Hendriksen.

– Jeg synes godt, at vi kan blive lidt mere synlige, og vi skal væk fra, at man kun tænker ud fra sin egen næsetip, fortsatte han.

Orla Hansen fortalte, at han havde overvejet situiationen nøje.

– Jeg har vendt og drejet det, og jeg har også fået temmelig mange opfordringer til at fortsætte. Så hvis I giver mig opbakning til det, vil jeg arbejde målrettet for Venstre på Bornholm, sagde han.

Efter nederlaget ønskede Orla Hansen den nye formand held og lykke med arbejdet med at prøve at samle Venstre Bornholms bestyrelse. I sin beretning tidligere på aftenen lagde Orla Hansen ikke skjul på, at netop den opgave havde været svær for ham i det forløbne år.