Søren Schow om Venstres aftryk: Jeg kan kun være tilfreds

Søren Schow om Venstres aftryk: Jeg kan kun være tilfreds
Søren Schow kan som gruppeformand kun være tilfreds med de aftryk Venstre har sat på budgetaftalen med Enhedslisten og Socialdemokratiet, siger han og fremhæver en god håndfuld punkter. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 9. SEP 2022 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
9. SEP 2022 • 15:30

Ifølge Venstres gruppeformand har partiet påvirket budgetaftalen med Enhedslisten og Socialdemokratiet på flere punkter.

 

Da Venstre på Bornholm holdt bestyrelsesmøde onsdag, var der inden mødet en enkelt kritisk røst, som havde svært ved at se logikken i, at partiet havde lavet en aftale med Enhedslisten og Socialdemokratiet om det kommunale budget for 2023. Efter mødet var kritikken forstummet. Gruppeformand Søren Schow og kommunalbestyrelsesmedlem Heidi Burgedahl havde givet en rigtig god forklaring, lød det, og derfor står Venstre Bornholms bestyrelse i enighed bag, at Venstre er med i aftalen.

– Heidi og jeg gav en orientering om, hvordan forløbet havde været, og de aftryk, vi synes, vi har fået igennem. Den ene i baglandet, som var nervøs, blev beroliget og kunne godt se, at det var en fornuftig aftale, vi havde fået igennem, siger Søren Schow til Tidende.

På spørgsmålet om, hvad han og Heidi Burgedahl fortalte bestyrelsen om Venstres aftryk, fremhæver han en god håndfuld punkter.

Budgetaftalen sikrer, at løftet om kommunal medfinansiering af en ny børnehave knyttet til Bornholms Idræts- og Kulturcenter i Allinge står ved magt, hvis centret på egen hånd kan skaffe yderligere penge inden nytår.

– Der var ellers fare for, at det skulle ryge ud, siger Søren Schow.

Inden kommunalvalget sidste år indgik Venstre og Socialdemokratiet en budgetaftale, hvor der i 2025 er afsat penge til en ny hal i Snogebæk. Den post lykkedes også det Venstre at bevare, fortæller han.

– Dansk Folkeparti ville have hallen i Snogebæk pillet ud af det budget, som vi lavede med Socialdemokraterne. Det står der stadigvæk, og så er det selvfølgelig op til Snogebæk at komme i gang med projektet og vise os, at det kan realiseres, siger Søren Schow.

En lang række ting

Venstres gruppeformand fremhæver også en strømligning af kommunens udviklings- og planafdeling og en reduktion af besparelserne på de ældres klippekortsordning som aftryk, Venstre har sat.

– Vi har givet til børneområdet, som vi havde ønske om, og som vi også gjorde sidste år, hvor vi gav Dask mulighed for at fortsætte. Stime har vi sikret, og Ungehuset har vi talt om at udvide til ni pladser. Det har vi også fået igennem, siger Søren Schow.

Set fra Venstres synspunkt er udvidelsen af Ungehuset interessant, fordi der i partiet er et ønske om at bruge færre penge på udenøs anbringelser.

– Der er vi oppe på omkring 100 millioner kroner, det er steget helt sindssygt. Det skal vi have sat en stopper for og fundet andre løsninger på, og det mener vi, at vi har gjort ved at udvide de her pladser.

– Så der er en lang række ting, vi kan se, vi har bidraget til, så det kan jeg kun være tilfreds med, siger han.

Retur til partierne

Søren Schow fortæller, at partierne bag budgetaftalen – Venstre, Enhedslisten og Socialdemokratiet – torsdag holdt et møde med nogle fra kommunens administration for at gennemgå og konkretisere budgetaftalen.

– Vi fik rettet nogle af teksterne til og fik snakket lidt om, hvad de enkelte punkter dækker. Det fik vi brugt nogle timer på i går, siger han.

Planen er, at den kommunale administration renskriver aftalen og sender den retur til partierne til gennemgang, inden den formelle behandling af budgettet fortsætter på økonomi- og klimaudvalgets næste møde, fortæller han.

– Der kommer vi med det her ændringsforslag, og så er det det, der bliver godkendt af flertallet i økonomiudvalget, siger Søren Schow.

 

 

Fakta

• Dask er et tilbud til elever på 13-18 år, der typisk har en psykiatrisk diagnose. Målet er at skabe trygge rammer for eleverne, så de udvikles faglig og socialt og inkluderes i et børne- og ungdomsliv. Der er plads til ni elever.

• Stime – Styrket tværsektoriel indsats for børn og unges mentale sundhed – er et tilbud om behandling og vejledning til børn og unge i psykisk mistrivsel og deres forældre. Målet er at sikre, at familierne får hjælp i deres nærmiljø, inden problemerne vokser sig for store.

• Ungehuset danner rammen om en række socialpædagogiske indsatser, terapeutiske forløb og behandling til unge og deres familier i Bornholms Regionskommune. Målgruppen er unge med væsentlige behov for støtte og unge i åbenbar risiko for at lide alvorlig skade på sundhed og udvikling. Aldersgruppen er 13-18 år – op til 22 år ved efterværn.