Socialdemokratiet tager æren for kæmpebutik: 'Vores stemmer var afgørende'

Socialdemokratiet tager æren for kæmpebutik: 'Vores stemmer var afgørende'
S-gruppeformand Jonna Nielsen vil sammen med den øvrige socialdemokratiske gruppe være med til en udvikling af Bornholm. Derfor stemte de ja til etablering af en kæmpebutik på 6.600 kvadratmeter ved Vibegård i Rønne. Fotograf Jacob Jepsen
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 12. FEB 2022 • 17:00
Berit Hvassum
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
12. FEB 2022 • 17:00

Uden vores stemmer kunne det ikke gennemføres, siger S-gruppeformanden om den nye kæmpebutik i Rønne. 

 

Sammen med Dansk Folkeparti og Venstre, sagde Socialdemokratiet ja til en 6.600 kvadratmeter stor butik i udkanten af Rønne.

Det skete på et møde i Natur-, Miljø- og Planudvalget den 9. februar.

Sagen om den kommende butik skal senere behandles i kommunalbestyrelsen, hvor Det Konservative Folkeparti også vil stemme for etablering af en kæmpebutik.

I en pressemeddelelse skriver gruppeformand Jonna Nielsen:

– Den socialdemokratiske gruppe har besluttet at sikre flertallet for den nye boksbutik ved Vibegårdscentret.

– Vi vil gerne trække økonomi og arbejdspladser til Bornholm, som ellers havner i nethandel, fortæller hun.

– Vi har tidligere haft en frygt på Bornholm for, at nye dagligvarebutikker skulle tømme handlen ud i andre butikker. Men det har jo vist sig, at det ikke holder. Vi skal sikre bornholmerne tilbud, og priser, som de ellers kun kan finde på nettet.

Jonna Nielsen skriver videre, at den socialdemokratiske gruppe glæder sig over, at en stor butikskæde vil investere så mange penge på Bornholm og skabe mange nye arbejdspladser.

– Vi ved godt, at det gør de jo kun, fordi de forventer, at de kan gøre en god forretning. Men det er jo et tegn på, at det rent faktisk går godt på Bornholm.

Og det skal vi da tage imod, skriver Jonna Nielsen videre. 

– DI har tidligere, nok uretfærdigt, bedømt, at Bornholm ikke er så erhvervsvenlig. Nu viser vi, at det gælder ikke i denne sag. Vi skal skabe udvikling på øen, og det forudsætter, at vi skaber mulighed for at kunne investere på Bornholm og giver adgang til noget nyt.

Der er endnu ikke blevet afsløret, hvilken forretning, som ønsker at komme til Bornholm, men der er tale om en kæde med salg af ”udvalgsvarer som elektronik, hvidevarer, værktøj og diverse artikler til bilen, boligen og fritiden”.