S og EL kræver ny plan for parkering mod betaling

NYHED | ABONNENT | 27. MAJ 2023 • 05:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
27. MAJ 2023 • 05:30

Den første plan for at indføre mere parkering mod betaling på Bornholm blev kendt ulovlig. I lyset af en manglende indtægt på fire millioner forlanger Enhedslisten og Socialdemokratiet, at kommunens embedsfolk kommer op med en lovlig plan at gennemføre. Begge kræver også nye planer for tilflytterboliger og flådestyring af kommunens køretøjer.

Når kommunen akut mangler fire millioner kroner i indtægt på den skrottede parkering mod betaling, er løsningen ikke at finde de penge ved at spare.

Løsningen er, at kommunens embedsfolk jo før desto bedre kommer op med en ny plan for parkering mod betaling, der er lovlig og til at sætte i værk for kommunen.

Det mener Enhedslisten og Socialdemokratiet, der sammen med Venstre stod bag årets kommunebudget, hvor pengene fra blandt andet betalingsparkeringen netop nu mangler og ikke er fundet.

– Der er kun det at sige til det, at kommunens administration skal leve op til det budget, der er lagt, og gennemføre de initiativer, der følger af budgettet, siger gruppeformand Claus Larsen-Jensen (S).

– Når man kan have betalingsparkering andre steder, kan man også på Bornholm. Administrationens første plan blev kendt ulovlig, men så må administrationen se at få stillet nogle andre forslag. Jo længere man venter, desto flere penge vil der komme til at mangle, siger han.

Både Enhedslisten og Socialdemokratiet vil også have skub i arbejdet med tilflytterboloiger og med flådestyring af kommunens køretøjer, de to andre planlagte indtægtskilder, der ikke har givet penge i kassen endnu.

– Flådestyring af kommunens køretøjer findes også andre steder, så det kan også gøres her. Derfor vil jeg heller ikke synge med på den melodi, som Bornholmerlisten nu synger om, at kommunen skal spare, fordi de her penge mangler. Vi mangler bare, at administrationen kommer med de forslag de forslag, der skal få pengene ind, siger Claus Larsen-Jensen.

Hullet i kommunens pengekasse skal lukkes ved at indføre de tre initiativer, siger også Enedslisten.

– Der ligger et politisk vedtaget budget. Så er det det, som administrationen. må arbejde for at iværksætte. Det er bare ikke sket så hurtigt, som vi havde forventet, siger gruppeformand Morten Riis (EL).

– Administrationen er nødt til at komme med et forslag. Det har vi også sagt, men der er ikke kommet noget. Det er højst utilfredsstillende, siger han.

Morten Riis anerkender ikke Kirstine van Sabbens (BL) kritik af, at de manglende penge fra de tre initiativer svarer til dengang, hvor parmtierne bag kommunebudgettet fandt penge ved at gå ud fra, at sygefraværet ville falde året efter.

– Det synes jeg ikke er en rimelig sammenligning. Dengang med sygefraværet tog man ingen initiativer. Man antog bare, at fraværet ville falde. Med betalingsparkeringen havde vi en rimelig forventning om, at pengene ville komme, siger han.