Parti har valgt gammel kending som ny formand

Parti har valgt gammel kending som ny formand
Niels Chresten Andersen, her som suppleant i kommunalbestyrelsen, er ny lokalformand for Kristendemokraterne. Det har han været før. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NOTITS | 13. SEP 2023 • 06:43
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
13. SEP 2023 • 06:43

Kristendemokraterne på Bornholm har valgt Niels Chresten Andersen som ny formand.


Da Kristendemokraterne på Bornholm holdt generalforsamling på Restaurant Bolsterbjerg tirsdag aften, trak Martin Sode sig fra formandsposten efter fire år. Forsamlingen valgte Niels Chresten Andersen som ny formand, en post han også bestred i 2014-2019. Han sidder også i partiets nationale hovedbestyrelse, men for at koncentrere sig om det lokalpolitiske arbejde, genopstiller han ikke på partiets kommende landsmøde.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Generalforsamlingen udtalte opbakning til kommunalbestyrelsesmedlem Bjarne Hartung Kirkegaard og det budgetforlig, han netop har indgået med Dansk Folkeparti, Konservative, Socialdemokraterne og Bornholmerlisten. Partiet glæder sig over, at der blev plads til at genindføre gratis parrådgivning, som Kristendemokraterne havde foreslået.

To vigtige opgaver

I den kommende tid står den lokale afdeling af Kristendemokraterne med to vigtige opgaver. Der er brug for at finde kandidater til kommunalvalget i 2025, og der skal indsamles vælgererklæringer, så liste K er på stemmesedlen ved et kommende folketingsvalg.

– Valget sidste år gik desværre ikke, som vi kunne ønske os. I marts fik vi med erhvervsmanden Jeppe Hedaa valgt en ny landsformand, til det kommende landsmøde vil vi behandle et oplæg til nyt principprogram, og samtidig er partiets ledelse i gang med at finde nye profiler, der kan synliggøre partiet. Disse tre forhold er afgørende for os for at indsamle vælgererklæringer på ny, lyder det fra Niels Chresten Andersen i pressemeddelelsen.

Ifølge afgående formand Martin Sode viser statsministerens udtalelser om aktiv dødshjælp på Folkemødet, at der stadig er brug for partiet. Han roste regeringens indgreb på baggrund af den seneste tids koranafbrændinger og satte spørgsmålstegn ved, om ytringsfriheden kan omfatte retten til at forhåne.