Bornholms nye skolechef er fundet

Bornholms nye skolechef er fundet
Jesper Stjernfeldt Petri overtager posten som skolechef den 1. juni. Pressefoto
NYHED | 30. MAR 2023 • 14:53
NYHED
30. MAR 2023 • 14:53

Den nye skolechef i Bornholms Regionskommune er efter en længere proces fundet. Kommunen glæder sig over at have fundet det, de kalder en ekstraordinær kapacitet.

Bornholms nye skolechef er på plads.

Det skriver Bornholms Regionskommune i en pressemeddelelse.

– Efter en længerevarende og meget grundig proces er det et enigt og forventningsfuldt ansættelsesudvalg, der har peget på Jesper Stjernfeldt Petri som ny skolechef på Bornholm, lyder det.

Den nye skolechef tiltræder den 1. juni, hvor han overtager posten fra Kasper Winstrup Johansen, der har fungeret som konstitueret skolechef, efter at Trine Schloss Pedersen sidste år opsagde sin stilling.

Regionskommunen ser Jesper Stjernfeldt Petri som en ekstraordinær kapacitet til at udvikle øens folkeskoler, hvor rammerne skal tilpasses børnene og ikke omvendt.

– Med Jesper Stjernfeldt Petri får vi en skolechef, som kommer med en bred og dyb erfaring med skoleledelse, fra både det specialiserede- og det almene område. Jesper har et stærkt og tydeligt børnesyn, og så er han en leder, som sætter samarbejde, tillid og respekt øverst på sin dagsorden. Så det er med et sikkert blik for balancen mellem drift og udvikling, at Jesper tiltræder stillingen, og jeg glæder mig til samarbejdet, siger kommunens velfærdsdirektør, Trine Dorow, i pressemeddelelsen.

Den nye skolechef tiltræder stillingen efter at have arbejdet som skoleleder i et årti og senest på Islev Skole siden 2016, og han er klar til at gå i kamp med mistrivslen blandt børn og unge.

– Over hele landet oplever vi en stigende tendens til mistrivsel blandt børn og unge. Der er flere og flere børn, som ikke kommer i skole og ikke føler det tilhør til skolen, som er afgørende for at lære og udvikle sig i skolernes fællesskab. Jeg tror på, at vi skal lave mere skole med hjertet; vi er nødt til at udfordre den eksisterende praksis og møde børn og unge, der hvor de er i endnu højere grad, end vi gør nu, fortæller Jesper Stjernfeldt Petri.

Han er uddannet lærer, psykoterapeut, cand.pæd. i pædagogisk psykologi og har en master i organisationspsykologi. Desuden har han privat tre voksne døtre, oplyser kommunen.