Tidende-journalist død

Tidende-journalist død
Journalist Elisabeth Krogh afgik tirsdag den 15. november ved døden. Den 25. november ville hun have fyldt 60. Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 17. NOV 2022 • 05:30
NYHED | ABONNENT
17. NOV 2022 • 05:30
Holger Larsen
Journalist

Journalist Elisabeth Krogh er død, 59 år.

Elisabeth Krogh voksede op i Hinnerup i Østjylland som den næstældste i en søskendeflok på fire.

Begge forældre var journalister, og det blev også den vej, Elisabeth Krogh valgte. Hun blev uddannet journalist i 1993 fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus, og arbejdede i hele sit liv som journalist på dagblade, fagblade og som freelance.

En overgang var hun indehaver af og redaktør på Ugeexpressen.dk med nyheder formidlet til børn og unge.

Elisabeth Krogh elskede at rejse. Det startede med et ophold i en kibbutz i Israel lige efter studentereksamen, og det ene "sabbatår" blev til otte-ni stykker med job udenlands og hjemme i restauranter, barer og hoteller.

Flere ferieophold førte til ideen om at flytte til Bornholm, og sammen med ægtefællen Claus Theilgaard erhvervede hun Grynegård i udkanten af Svaneke, hvor parrets fire børn er vokset op.

I 2008 åbnede hun sammen med sin mand restaurant og café Olivenladen på Havnebryggen i Svaneke.

Lokalredaktør på Tidende

I foråret 2009 blev hun desuden ansat som lokalredaktør for Bornholms Tidende i Nexø, men efter en sæson med to kasketter på måtte hun erkende, at det ikke var menneskeligt muligt at være både restauratør og redaktør. Derefter blev hun fastansat på Bornholms Tidende, hvor hun var højt skattet af både kilder og kolleger.

Elisabeth var en fighter, der nåede sine mål, når hun først havde sat sig noget for. I 2013 tilbagelagde hun turen til Paris som rytter på det bornholmske Team Rynkebyhold, efter at have cyklet til redaktionsmøde på avisen i Rønne i månederne op til. På samme måde trænede hun sig på kort tid op til at løbe Etape Bornholm.

I 2020 blev Elisabeth ramt af en alvorlig kræftsygdom, som lægerne fik bremset i første omgang. I 2021 deltog hun i Stafet for Livet, en indsamlingsevent for Kræftens Bekæmpelse på Rønne Stadion Nord, og kæmpede helt til det sidste en indædt kamp mod kræften, blandt andet tog hun i efterårsferien sine fire børn med på en rejse til Spanien.

Meget dedikeret

Bornholms Tidendes redaktionschef Nanna Krogh udtaler:

"Det er med stor sorg, at vi i dag modtog beskeden, om at Elisabeth er død. Både journalisten Elisabeth, kollegaen Elisabeth og ikke mindst mennesket Elisabeth vil blive stærkt savnet af os, der arbejdede sammen med hende i mange år.

Som journalist var hun professionel til fingerspidserne og meget dedikeret til de områder hun dækkede. Hendes arbejdsomhed strakte sig langt ud over, hvad man kunne forlange, men Elisabeth ville være først med nyheden, om det så betød, at hun skulle på arbejde, mens andre fejrede nytår.

På Bornholms Tidende kommer vi også til at huske Elisabeth som et menneske med stor indlevelsesevne og omsorg. Til trods for at hun var alvorligt syg, kunne hun samtidig rumme sine kollegers bekymringer. Altid lyttende, altid parat til et omsorgsfuldt ord".

Elisabeth Krogh sov stille ind tirsdag formiddag efter længere tids sygdom. Hun efterlader sig fire børn – Freja på 30 år, Toke 25, Jon 20 og Loui 17 – og tre søskende.

Der er bisættelse i Svaneke Kirke den 25. november klokken 11.00.