Nye navne i avisens spalter: 'Jeg vil gerne lave journalistik, som betyder noget for folk'

8. MAJ 2022 • 15:30
Holger Larsen
Journalist

Line Søndergaard Hansen og Jesper Dollerup Merved er nye på redaktionen.


To nye navne er begyndt at optræde i spalterne på Bornholms Tidende. Det er Line Søndergaard Hansen og Jesper Dollerup Merved, der er ansat i vikariater på redaktionen.

Line Søndergaard Hansen, 26 år, kommer fra Ringkøbing. Her er hun vokset op med Ringkøbing Amts Dagblad, hvor hendes far i en årrække var annoncekonsulent. Så springet til en lokalavis i den anden ende af landet er måske ikke så stort.


Line Søndergaard Hansen vil gerne engagere sig i noget frivilligt. Foto: Berit Hvassum


Line Søndergaard Hansen blev uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) i Aarhus i 2021. Hun lavede i sin praktiktid radio på DR Kultur og har senest arbejdet i det journalistiske produktionsselskab Media Movers, som løser opgaver for Jyllands-Posten og Ekstra Bladet.

– Jeg vil gerne lave journalistik, som betyder noget for folk. Jeg kan godt lide at fortælle historier om mennesker, og jeg tænker, at der gemmer sig mange gode historier herovre. Og så vil jeg gerne opleve Bornholm, hvor jeg ikke har været siden 7. klasse, siger Line Søndergaard Hansen.

I fritiden vil hun tjekke de bornholmske kulturtilbud ud, gå til koncerter og i biografen.

– Jeg vil også gerne engagere mig i noget som frivillig, fordi det vil være en god måde at lære folk at kende på og komme ind i et fællesskab, mener Line Søndergaard Hansen, der også vil ud at vandre i naturen og måske få afprøvet det telt, hun og kæresten har købt.

Vil opleve Bornholm

Jesper Dollerup Merved, 31 år, er fra Gladsaxe og blev færdiguddannet fra DMJX i 2020. Han har en fortid som praktikant på Discovery Networks og freelancer for BT.dk, hvor han har arbejdet primært med sport.

– Jeg så jobbet her som en mulighed for at opleve Bornholm og som en mulighed for at komme til at arbejde med noget andet end sport, siger han.


Jesper Dollerup Merved har taget løbeskoene med til Bornholm. Foto: Berit Hvassum

Journalistdrømmen opstod allerede, da han var seks-syv år og rendte rundt og kommenterede sine egne fodboldkampe hjemme i stuen.

– Jeg vil gerne skrive nogle artikler, som betyder noget for folk, og hvor jeg måske kan være med til at gøre en forskel. Jeg tænker, at man i et lokalsamfund som Bornholm får tingene på endnu mere tæt hold og kan komme til at mærke, at det giver mening.

Jesper Dollerup Merved tager gerne fat på historier, hvor der er brug for, at politikere og myndigheder skal kigges lidt i kortene.

Og så kan vi nok regne med at få Jesper Dollerup Merved at se i løbesko rundt omkring på Bornholm. Fodboldstøvlerne kommer måske også frem på et tidspunkt.