Ny souschef skal være med til at sætte skub i caféen

Ny souschef skal være med til at sætte skub i caféen
I de kommende måneder kommer der fart på i køkkenet. Det er nemlig jul og nytår, der er højsæson. Foto: Sarah Thun Kristensen
DAGENS NAVN | Mandag 11. november 2024 • 05:30
DAGENS NAVN | Mandag 11. november 2024 • 05:30

Pelle Westh er ny souschef i Aakirkebyhallernes cafeteria. Efter fem år som kok er han begejstret for et arbejde, hvor man selv serverer maden, møder gæsterne og får feedback.


Hvor længe har du arbejdet her i Aakirkebyhallerne?

– Det har jeg i to måneder. Jeg er den nye souchef i køkkenet.

Hvordan kom du til at arbejde her?

– Niels, den nye daglige leder, solgte den rigtig godt. Han fortalte om, at der skulle til at ske nogle nye tiltag, og de kunne tænke sig noget frisk blod. Det lød enormt tiltalende, og så var der også kortere transport, for jeg bor i Nylars. Så kortere transport, bedre forhold og mere i løn - whats not to like?


– Jeg har været på Hotel Allinge i fem år, men det var blevet tid til at prøve noget nyt. Og så er der gang i en omstrukturering her, og der sker meget nyt. Så jeg skal være køkkenlederen Palles højre hånd, og så skal vi få det her op og køre, og gerne have caféen lidt mere op at spille.

Hvilke visioner tager du med dig ind i jobbet?

– Jeg er lidt yngre, end Palle er, og det kan man se ved, at jeg har lavet en del mere vegetarisk og vegansk. Det er nogle af de kundskaber, som er lidt oppe i tiden, som jeg kan byde ind med. Min storebror er veganer af valg, og min mor er veganer af nød. Så derigennem har jeg lavet en del til dem og eksperimenteret en del i de baner.

Og så siger du, der skal til at ske noget mere. Hvad rører sig lige nu her?

– Vi kunne godt tænke os, at der kom lidt mere liv i caféen, for den står her jo, og det er da synd, hvis den ikke bliver brugt. Den kunne sagtens generere nogle penge til stedet, så vi vil holde mere åbent, og så kommer vi måske til at lave nogle forskellige signaturting - det kan være en burger eller en sandwich, eller et eller andet i den stil, så vi kommer lidt ud over bare hotdogs og pommes frites.


– Man kan godt lave noget fornuftigt med nogle billige råvarer, som ikke sprænger budgettet totalt, og så har vi også forsøgt lidt med dagens ret i caféen; stegt flæsk om onsdagen og flæskesteg om søndagen. De få, der har været her, har været super begejstrede, men der er mange, der ikke ved, at vi er i gang, så vi skal lidt mere ud og prøve at få det spredt. Det er vores øvelse i øjeblikket.

Ja, der ser jo meget stille og roligt ud herinde?

– Men der foregår rigtig meget herinde, fordi vi har catering, og vi laver rigtig meget mad ud af huset, som vi skal prøve at køre sideløbende. Så får vi gerne bestillingerne et par dage før, og så står vi og kører bestillinger afsted og gør klar til de næste. Og så går dagen med planlægning, forberedelse og at få mad afsted.

– Der foregår også en del her i huset; firmafrokoster, fødselsdage, større selskaber, og der er også bare nogen, der ikke gider at lave mad. Vi har også en masse smørrebrød og sådan noget. Vi går også ind i julefrokostsæsonen nu her. Det bliver meget travlt. Man kan godt sige, at det er vores højsæson, for der er ikke særlig meget gang i hallen her om sommeren, så det er jo lækkert, at man kan få sin sommerferie.

Hvad er det for et klientel, der kommer her i hallen?


– Det er meget blandet. Vi har lavet en del sport, men vi har også to store mødelokaler, en lille mødelokale og caféen. Vi har både fødselsdage og møder. Bare nogen der holder en fest for at fejre et eller andet jubilæum.

– Der er også nogle gange, hvor vi har sådan nogle store sportsevents. Vi har for eksempel lige haft dart, hvor der var omkring 300 mennesker i hallen, som skulle have fadøl, og så lavede vi nogle frikadellesanwich, som vi kørte ved siden af, og der var mange, der blev meget overrasket over, at man overhovedet kunne købe mad, så vi skal helt klart gøre mere opmærksom på os selv med skiltning.

– Arrangørerne har også lovet, at de også vil være lidt mere villige til at gøre opmærksom på, at vi er her.

Hvad er den største forskel, du mærker i din hverdag, efter du har skiftet job fra hotel til sportshal?

– Det er knap så stressende, for man står ikke i det der a la carte-ryk, hvor der bare kommer bestillinger ud af en lille printer, og man slet ikke har kontakt med kunderne. Så kan folk måske godt sige til tjeneren, at de gerne må hilse kokken og sige tak for mad, men tjenerne har også vildt travlt, så man ved ikke helt, hvordan det bliver modtaget.


– Her står jeg selv og afleverer maden, og jeg står også i caféen, så der er ligesom kontant afregning, og det har været godt.


Pelle Westh

39 år, uddannet kok og 3D grafiker og animator.

Ny souschef i Aakirkebyhallernes køkken

Bor i Nylars med sin hund

Kører motorcykel og er quartermaster i MC-klubben Ragnarok.




Når han ikke er på arbejde, så er Pelle Westh quartermaster i en MC-klub. Foto: Sarah Thun Kristensen


Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT