Jesper er Danish Crowns nye fabrikschef: De har troet på mig

Jesper er Danish Crowns nye fabrikschef: De har troet på mig
Jesper Sørensen startede i sommer som fabrikschef på slagteriet i Rønne. Pressefoto
DAGENS NAVN | ABONNENT | 14. NOV 2022 • 10:47
DAGENS NAVN | ABONNENT
14. NOV 2022 • 10:47

Jesper Sørensen tiltrådte i sommers som fabrikschef for Danish Crowns slagteri i Rønne. Selvom skolen aldrig sagde ham meget, er han med den fornødne hjælp og en masse tro og vilje nået langt med sin karriere.

 

Hvorfor valgte du at komme til Bornholm?

– Det gjorde jeg, fordi jeg i mange år har tænkt, at jeg gerne ville ud og prøve noget lidt andet indenfor Danish Crown. Så da tilbuddet kom, var jeg ikke i tvivl om, at det var det rigtige.

 

Hvordan er du endt her?

– Min far var i Danish Crown, og det var egentlig ham, der fik mig ind. Efter jeg var blevet udlært, var jeg ude og prøvet noget andet ved nogle privatslagterier, men så opstod der en chance for, at jeg kunne starte som mesterafløser i Ringsted, og den tog jeg. Jeg sagde faktisk til min chef, da jeg var samtale hos ham, at jeg gik efter hans job, og da han rejste efter nogle år, overtog jeg hans stilling som driftsleder. Jeg har altid haft et ønske om at have med ledelse og mennesker at gøre i mit arbejde. Det har været en lang rejse, men Danish Crown har gjort virkelig meget for mig med uddannelse, og de har troet på, at de kan få noget godt ud af mig på sigt. Det der med at læse og skrive har aldrig rigtig sagt mig noget, og jeg har også fået at vide, at jeg er ordblind. Men jeg må bare sige, at hvis man har en tro og vilje på, at man kan, så kan man få den fornødne hjælp, og så kan man faktisk meget mere, end man tror. Der er masser af muligheder og værktøjer, og det kan jeg mærke i forhold til, hvor jeg er kommet til i dag.

 

Hvordan har det været at skulle trække teltpælene op og komme til Bornholm – også for familien?

– Jeg er fynbo og kommer fra Danish Crown i Odense, og dengang jeg skulle starte som mesteraflæser i Ringsted, tog jeg min kone og to børn med, hvilket også var et stort spring for familien.

– Timingen var måske lidt besværlig, fordi jeg har to døtre, som går i henholdsvis 2. g og 8. klasse. Vi vidste godt, at hende, der går i 2. g ikke flyttede med, men min anden datter har altid været lidt en fars pige, så hun ville gerne med, men det var alligevel et lidt trangt tidspunkt. Men jeg må sige, at hun har klaret det godt, efter hun er startet i skolen i Aakirkeby, og hun er blevet rigtig glad for det. Det ser ud til, at det også bliver en succes for hende, og det gør rigtig meget for mig.

 

I løbet af efteråret var der en stor fyringsrunde i Danish Crown, som Rønne gik fri af. Hvordan kan det være?

– Jeg startede herovre den 1. juni og fandt hurtigt ud af, at man stadig ansatte nye folk. Jeg vidste, at vi ville gå rigtig meget ned i grise, når vi kom til efteråret på grund af alt det, der foregår i Ukraine, så jeg valgte 14 dage, efter jeg var startet, at der skulle være ansættelsesstop på hele virksomheden. På den måde har vi formået at holde på de folk, som vi havde ansat. En anden årsag er, at vi er begyndt et samarbejde med Campus Bornholm, hvor vi har nogle skolehold på dansk.

– I og med, at vi vidste, at vi ville gå ned i grise her i efteråret, har vi i stedet sendt nogle af vores folk på kursus, hvor de stadig kan få løn den vej.

– Det er en stor succes, fordi vi har en masse medarbejdere, der har en række udfordringer. Det kan være, hvordan man bestiller feriepenge, hvordan man går ind på e-boks, og alle sådan nogle ting, som vores tillidsfolk bruger rigtig meget tid på at hjælpe dem med. Så vi hjælper dem, og vi hjælper os selv i og med, at de kommer tilbage og kan højst sandsynligt noget mere dansk. Derfor har vi de næste fire uger 40 medarbejdere i skole på Campus Bornholm.

 

Du nævner selv situationen i Ukraine. Hvordan er det at stå med ansvaret for en virksomhed, når der er de store usikkerheder i verden?

– Altså, selvfølgelig forsøger vi at kigge langsigtet, men som verden er lige nu, er vi nødt til at tage en dag ad gangen. Vi ved ikke, hvad der sker i morgen. Man kan have en masse tro og håb om, at det bliver bedre på den anden side af nytår, men vi ved det ikke. I sådan en tid er det rigtig vigtigt, at vi har nogle positive historier, som vi kan melde ud til medarbejderne, så de kan føle sig mere trygge.

 

Da du tiltrådte som fabrikschef i Rønne, sagde du, at du gerne ville forbedre slagteriets ry og brand, så man måske kan lokke flere herovre. Hvad har du gjort for at forbedre den del?

– Vi bruger meget energi på at informere om, hvor god en arbejdsplads det her egentlig er. Slagteriet har ikke haft et ret godt ry, så vi skal sørge for at gøre det attraktivt, og det indebærer også medarbejderplejen. Vi skal sørge for, at faciliteterne er i orden. Det skal ikke kun være en arbejdsplads, hvor man kommer og går. Det skal også være en lækker virksomhed at være i.

– Der ligger også en opgave i at fortælle, hvor vigtig sådan en fabrik er. Også for Bornholm. Der er mange, der siger, at man burde lukke fabrikken, og at der ikke er nogen grund til, at den ligger her. Men udover de 250 ansatte, der er her, er der også alle de virksomheder, som vil blive berørt, hvis der ikke ligger sådan en fabrik her på øen. Jeg mener, den har stor betydning Bornholm.


Jesper Sørensen

41 år.

Fabrikschef på Danish Crowns slagteri i Rønne

Bor med sin kone og ene datter i Aakirkeby.

Har i alt to døtre.

Udlært industrislagter i 2001