Efter 30 år på Amager bliver Susanne nu frisør i Rønne

Efter 30 år på Amager bliver Susanne nu frisør i Rønne
Susanne Sole Jørgensen og salonhunden Ida, som har været med på arbejde siden hun var tre måneder. Privatfoto.
DAGENS NAVN | ABONNENT | 26. APR 2023 • 05:30
DAGENS NAVN | ABONNENT
26. APR 2023 • 05:30

Susanne Sole Jørgensen starter med at holde åbent hver anden uge i salonen på Lille Torv, men hun håber at hun om et års tid kan flytte fra Amager til Bornholm.

Du skal have frisørsalon i Rønne?

– Jeg har ikke overtaget endnu, men jeg åbner 1. juli og er i salonen i Rønne hele juli måned.

Hvorfor vil du åbne på Bornholm?

– Min mand arbejder hver anden uge, og så kan vi være på Bornholm hver anden uge. Det kommer sig af, at vi har en gård ude ved Klemensker, og den har vi haft i 15 år. Så har vi hele tiden sagt, at når han gik på efterløn, så skulle jeg finde en lille forretning, åbne et eller andet eller finde et job herovre.

– Så havde jeg sagt til min veninde Birgit for fem år siden, at den butik på Lille Torv kunne jeg godt lide, så hvis jeg skulle flytte til Bornholm, ville jeg søge job derinde.

– Birgit, min veninde var så derinde, hvor hun fortalte, at jeg var interesseret. Så kontaktede indehaveren mig, da hun fandt ud af, at hun skulle stoppe.

Du kunne godt lide stedet?

– Ja, der var hyggeligt. Men det var først meningen, at vi skulle flytte over om et par år, når min mand skulle gå på efterløn. Det bliver så nu, for jeg får ikke det tilbud om et par år. Så nu sker det, og så tager jeg hver anden uge på Bornholm og hver anden uge på Amager.

– Når der så er gået et år eller sådan noget, så kan det godt være, at jeg bliver ved med at være på Bornholm, men jeg skal lige finde ud af, hvordan det går.

 

Tror du du kan undvære salonen på Amager?

– Salonen på Amager vil jeg have det næste års tid eller to, men jeg har et samarbejde med nogle unge piger, som skal overtage den, når jeg rykker helt fast til Bornholm.

Hvorfor blev det lige Bornholm?

– For 16-17 år siden var vi på ferie hos nogle venner, der havde en gård, som vi så købte halvdelen af. For 10 år siden købte vi ham ud af gården, og siden har vi været der på alle vores ferier. Nu er vores børn jo blevet store, så vi er der så tit vi kan. Næsten en gang om måneden, vil jeg sige.

– Grunden til, at jeg gerne vil til Bornholm er fordi, vi godt kan lide at være der. Vi kan godt lide freden og roen. Vi bor lige op til Ørestaden - det er for meget larm og jeg kan høre motorvejen. Så vi glæder os til at bo på landet.

– Jeg har også to heste og den ene bor på Bornholm, hvor den er på pension. Faktisk kommer begge mine heste fra Bornholm, og vi er også medlemmer af Harleyklubben derovre, min mand og jeg. Så vi har rigtig mange venner derovre, og jeg håber da, at vi får flere.

 

Tror du, der er forskel på Bornholm og Amager?

– Jeg tror ikke, der er så stor forskel. Mange af mine kunder på Amager er nogle modne damer, og det er jeg jo også selv. Jeg tror, det bliver det samme i salonen i Rønne, og der er allerede et par stykker, der har bestilt tid.

Hvorfor skal man gå ned og blive klippet hos dig?

– Jeg kommer med godt humør og mange lækre produkter, men jeg tror egentlig ikke, at bare fordi jeg er københavner, så har jeg alt muligt nyt med. De bornholmske frisører er nok lige så dygtige. Det er jo nogle gange sådan, at hvis man bor udenfor hovedstaden, så er det sådan lidt - uh, man er fra København. Men jeg tror ikke, at jeg er specielt bedre end frisørerne på Bornholm, i Lolland eller sådan noget. Det er dygtige frisører i hele landet, og jeg tror heller ikke nødvendigvis, at jeg er mere hip.

– Der er måske større konkurrence på Amager i forhold til Bornholm, hvor det kan være svært at få en tid til at blive klippet.

 

Du hedder Sole - er det der navnet på salonen kommer fra?

– Ja, men der er mange, der tror det er et pizzaria.

Susanne Sole Jørgensen
57 år
Starter frisørsalonen Sole Mio på Lille Torv 12b i Rønne til juli.
Er uddannet frisør og havde 30 års jubilæum som frisør i sommer.