Rønne Havn skyder millioner i Nørrekås-projekt

Rønne Havn skyder millioner i Nørrekås-projekt
Projektet Velkommen til Bornholm skal udvikle Nørrekås i Rønne til et område med kulturelle og rekreative tilbud. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | 26. MAJ 2023 • 09:40
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
26. MAJ 2023 • 09:40

Bornholms Regionskommune og Rønne Havn A/S i partnerskab om udviklingen af Nørrekås

Nørrekås i Rønne skal være et åbent og attraktivt område, der byder både turister og lokale velkommen. Det er tanken bag projektet Velkommen til Bornholm, som har en samlet pris på 40 millioner kroner. Pengene kommer blandt andet fra Rønne Havn A/S, fortæller regionskommunen i en pressemeddelelse.

Havnen bidrager med 6,5 millioner kroner. Den bliver dermed hovedbidragsyder. Samtidig godkendte kommunalbestyrelsen torsdag aften en ansøgning til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse om yderligere støtte til udviklingen af området. Kommunen og Rønne Havn håber, at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse imødekommer ansøgningen, så et længe ventet løft af området kan finde sted til gavn for både besøgende og bornholmere.

– Vi har haft mange snakke om Nørrekås, og med ansøgningen til projektet Velkommen til Bornholm mener jeg, at vi har fundet den form, der virker. Der er både fokus på at skabe nye seværdigheder og aktiviteter for turister og bornholmerne, siger borgmester Jacob Trøst (K) i pressemeddelelsen.

Han ser en mulighed for at skabe mere erhverv og flere arbejdspladser samt en permanent plads til streetsport-udøverne.

– Jeg er glad for, at så mange interessenter, ikke mindst Rønne Havn, har kunnet se mulighederne i projektet og med kort frist lagt både kræfter og penge i ansøgningen, lyder det fra borgmesteren.

Direktør Lars Nordahl Lemvigh i Rønne Havn A/S fortæller, at det længe har ligget havnen på sinde, at Nørrekås-området bliver udviklet og får et tiltrængt løft.

– Bestyrelsen og ledelsen af Rønne Havn ser projektet som en oplagt mulighed for at etablere et attraktivt miljø, der kan skabe grundlag for yderligere erhvervsudvikling. Med en større færge og nye veje på havnens område bliver det især vigtigt, at alle kan færdes trygt. Derfor er det vigtigt, at forbindelsen på tværs af området sikrer virksomhedernes muligheder for kørsel samtidig med, at vi også passer på de bløde trafikanter, der bruger området, siger han i pressemeddelelsen.

 


Om Velkommen til Bornholm
Projektet Velkommen til Bornholm er opdelt i tre delområder.

De omfatter tilsammen området fra velkomstcenteret til Nørrekås Lystbådehavnen, Trekantgrunden og ydermolen.

Hele området vil blive aktiveret med kulturelle og rekreative tiltag.

Der er også planlagt nye erhvervsgrunde, som kan understøtte turismen yderligere.

Læs mere om Velkommen til BornholmHVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.