Cykler skal sikre vandforsyningen

Cykler skal sikre vandforsyningen
Selv hvis strømmen går, og it-systemerne fejler, kan Rønne Vand sikre, at der er vand i hanerne i Rønne. Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 15. MAJ 2024 • 19:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
15. MAJ 2024 • 19:00

Hvis it-forbindelsen ryger til Rønnes vandværker, kan Rønne Vand betjene dem ved håndkraft.

De fleste oplever vand i hanen som en selvfølgelighed, måske endda en menneskeret. Når man drejer, kommer der vand ud, og sådan er det altid. Faktisk er vandforsyningen så stabil, at et forsyningsselskab kan blive nødt til at udfordre sig selv lidt.

– Vi leger indimellem med tanken om, hvad der vil ske, hvis vi klippede alle kabler og kommunikationsledninger over til Bornholm. Kan vi så stadig levere vand? fortæller formand Brian Brendes Mikkelsen i den beretning, han aflagde på RVV's generalforsamling tirsdag aften.

Generalforsamlingen handlede om alle dele af RVV’s virke, og da talen faldt på vandforsyningen i regi af Rønne Vand, kom han ind på forsyningssikkerheden.

– Vi betragter det lidt som en selvfølgelighed, at der kommer vand ud af vandhanen, men det er en opfattelse, vi nok skal passe lidt på med, fortæller Brian Brendes Mikkelsen.

Svaret på formandens spørgsmål leverer han selv, om det bør berolige alle i Rønne og omegn, som får vand fra Rønne Vand.

– Svaret er, at det kan vi. Vi har en nødstrømsgenerator, der tager over, hvis strømforsyningen skulle forsvinde, og kan vi ikke komme i kontakt med vores værker via it, som vi kan i det daglige, hvor vi fjernbetjener værkerne, kan vi tage cyklen og cykle ud til værkerne for at dreje på de nødvendige håndtag, fortæller Brian Brendes Mikkelsen.