Sarah og Jonas har renoveret årets hus

Sarah og Jonas har renoveret årets hus
Under paraplyen betragtede ejerne af årets hus begejstret den nye platte. I baggrunden kan man se husets fine facade. Foto: Sarah Thun Kristensen
NYHED | ABONNENT | 3. FEB 2023 • 11:00
NYHED | ABONNENT
3. FEB 2023 • 11:00

Efter tæt løb mellem de to nominerede huse har borgerne nu bestemt, at hjørnehuset på Storegade 49 med den flot renoverede stukfacade skal præmieres.


Afstemningen om Årets Hus i Rønne er nu afsluttet efter et tæt løb mellem de to kandidater Nørrekåsgade 6 og Storegade 49, og fredag morgen blev keramikplatten overrakt til vinderen i tungt regnvejr.

Med 10 stemmer mere end modstanderen var det hjørnehuset med den rigt dekorerede facade på Storegade 49 der blev vinderen af konkurrencen. De havde nemlig fået 60 stemmer fra borgerne i byen.

Og på en grå februarmorgen kom paraplyerne til deres ret, da formand for Rønne Byforening, Tom Jensen, og koordinator for konkurrencen, Ulla Bechsgaard, mødtes med vinderparret.

Parret har de seneste tre år gjort et stort arbejde for at genskabe husets facade, og det har byens borgere altså nu præmieret ved at stemme på deres hus, som årets hus i Rønne. Det er første gang, at borgerne selv har skullet stemme, og det er der altså 110 borgere, der har valgt at gøre.

Et flot antal, mener formanden for Rønne Byforening.

– Jeg er imponeret over, at 110 har stemt og dermed viser deres interesse for deres by. Rønneborgerne kerer sig virkelig om deres by. Langt de fleste sørger for, at deres ejendom ser ordentlig og pæn ud, lige som fortovet og rendestenen er fejet og renset for ukrudt, som man jo også har pligt til, siger Tom Jensen.

Der er lidt pres på

Det er Sara Wedell-Gundersen og Jonas Torp Wedell-Gundersen, der ejer huset. De har brugt mange timer på huset, siden de købte det.

– Vi gjorde det, fordi det var ærgeligt at se det i forfald. Det påvirkede os, at vores hjem så sådan ud, forklarer Jonas Torp Wedell-Gundersen.

Ingen af de to husejere har dog håndværksmæssig baggrund, men efter tre år og masser af hjælp, råd og vejledning fra de håndværkere, de har benyttet sig af, har de bragt huset effektivt tilbage til fordums pragt. De er dog stadig i gang med renoveringsprocessen, og som led i den fortsatte renovering kan den nye platte fra Rønne Byforening passende blive muret op.

– Det er da fedt, at der er nogen, der værdsætter alt det, vi har gjort. Men nu er der lidt pres på, når vi skal færdiggøre det, fortæller Sarah Wedell-Gundersen.

De håber, at hæderen også kan give blod på tanden til det fortsatte vedligehold - også når facaden og huset står færdig.

– Vi vil gerne give det en omgang hvert femte år, så det bliver ved med at tage sig godt ud, for man kan se, at der virkelig er nogen, der har gjort sig umage, da det blev lavet, forklarer de.