Ni kandidater til særlig pris

NOTITS | 29. AUG 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
29. AUG 2023 • 15:30

Frivillighedsprisen uddeles i forbindelse med Frivillig Fredag.

En gang om året uddeler regionskommunen Frivillighedsprisen, der er en påskønnelse af en særlig frivillig social indsats for borgere på Bornholm. Ni kandidater er blevet indstillet, og vinderen modtager prisen i forbindelse med Frivillig Fredag i Musikhuzet den 29. september. Det er afgjort, hvem det bliver, men det er hemmeligt indtil prisoverrækkelsen.

På sit møde mandag valgte social- og sundhedsudvalget mellem de ni kandidater til Frivillighedsprisen, der er en sammenlægning af de to tidligere priser Handicapprisen og Ældreprisen. Med prisen følger 20.000 kroner, hvoraf halvdelen går til en anden fra kandidatlisten efter prismodtagerens eget valg.

De ni indstillede kandidater er butiksleder Sonja Hjort fra Røde Kors' genbrugsbutik i Rønne, bestyrelsesformand Vibeke Larsen fra Kvindekrisecenter Bornholm, formand Sven-Erik Sørensen fra Nyker Pensionistforening, formand Peter Vomb fra Epilepsiforeningen, frivillig Franck Jørgensen fra Veteran Supports landsdækkende telefonrådgivning for veteraner, Ralf M. Skovgaard for hans orientering om lokale coronatal og indsats for ukrainske flygtninge, frivillig madmor Lis Sonne, Foreningen Fria Fâula og Bornholms Ungeråd.