Michelin-kok runder vild uge af med bornholmsk trofæ

Michelin-kok runder vild uge af med bornholmsk trofæ
Den vindende kok er en erfaren kok, der allerede i 1990'erne satte sit præg på den københavnske madscene. Efter en periode, hvor han helt var ude af rampelyset og restaurationsbranchen, vendte den 58-årige kok for nogle år siden tilbage og åbnede restaurant på Hellerup Parkhotel. Foto: Sol over Gudhjem
NOTITS | KULTUR | 21. JUN • 17:14
Af:
Ritzau/Jesper Gynther
NOTITS | KULTUR | 21. JUN • 17:14

Allan Schultz fra Parsley Salon i Hellerup vinder lørdag kokkekonkurrencen "Sol over Gudhjem".

Ejer og køkkenchef Allan Schultz fra restauranten Parsley Salon i Hellerup har haft en uge, han formentlig ikke glemmer foreløbig.

I mandags blev hans restaurant hædret, da den blev tildelt en stjerne i årets udgave af Michelin-restaurantguiden. Og lørdag lykkedes det så for Schultz at opnå ny hæder, da han vandt kokkekonkurrencen ved madfestivalen "Sol over Gudhjem" på Bornholm.

– Det kan ikke forklares. Det er en lettelse og en forløsning. Man kommer jo for at vinde. Hvis ikke man har lyst til at lave det bedste, så skal man lade være. Det kommer jo ikke af sig selv, og jeg har trænet absurd meget. Jeg kender jo også mange af dommerne, vi har fulgtes ad i mange år, og jeg respekterer dem helt vanvittigt højt. Det betyder næsten mere for mig at få anerkendelse fra dem, siger Allan Scultz. 

– Det er for godt til at være sandt, fortsætter Allan Schultz om den uge han har haft med tildeling af en Michelinstjerne og nu en vindertitel fra Sol over Gudhjems hovedkonkurrence. 

Hovedretten sikrede sejren

Allan Schultz klarede sig næstbedst af de fire deltagere i første delkonkurrence af "Sol over Gudhjem", hvor det gjaldt om at lave en forret. Men med hele 180 point af 240 mulige for sin hovedret overgik han alle konkurrenterne og satte sig solidt på førstepladsen i konkurrencen.

Ligesom de øvrige deltagere i konkurrencen skulle han anvende en række obligatoriske råvarer i sin hovedretsservering. De omfattede blandt andet kyllingevinger, jomfruhummer og kartofler, og der blev givet point for blandt andet smag, præsentation og rettens tilknytning til Bornholm.

Dommerpanelet udpegede Allan Schultz som vinder, netop fordi han leverede et højt niveau med imponerende smagsdybde og præcision i særligt hovedretten.

– At Allan vinder i dag er en kombination af mange ting: Det er tydeligt at mærke, at han mestrer det klassiske køkken. Det er en rigtig stabil præstation, hvor der ikke er nogen tilberedningsfejl - det er flot og elegant det hele, smagt til og krydret. Det er netop det, at han leverer stabilt på begge retter, der gør, at han vinder i dag, siger Kenneth Toft Hansen (Svinkløv Badehotel), som var en del af dommerpanelet sammen med Per Thøstesen (Bistro Boheme), Nicolai Nørregaard (Kadeau) og Brian Mark (Søllerød Kro).

Udover titlen som vinder af årets Sol over Gudhjem kokkekonkurrence, modtager Allan Schultz en præmiecheck på 40.000 kroner samt en måned bag rettet i en Audi A6 e-tron. 

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT