Hovedretten sikrede sejren
Allan Schultz klarede sig næstbedst af de fire deltagere i første delkonkurrence af "Sol over Gudhjem", hvor det gjaldt om at lave en forret. Men med hele 180 point af 240 mulige for sin hovedret overgik han alle konkurrenterne og satte sig solidt på førstepladsen i konkurrencen.
Ligesom de øvrige deltagere i konkurrencen skulle han anvende en række obligatoriske råvarer i sin hovedretsservering. De omfattede blandt andet kyllingevinger, jomfruhummer og kartofler, og der blev givet point for blandt andet smag, præsentation og rettens tilknytning til Bornholm.
Dommerpanelet udpegede Allan Schultz som vinder, netop fordi han leverede et højt niveau med imponerende smagsdybde og præcision i særligt hovedretten.
– At Allan vinder i dag er en kombination af mange ting: Det er tydeligt at mærke, at han mestrer det klassiske køkken. Det er en rigtig stabil præstation, hvor der ikke er nogen tilberedningsfejl - det er flot og elegant det hele, smagt til og krydret. Det er netop det, at han leverer stabilt på begge retter, der gør, at han vinder i dag, siger Kenneth Toft Hansen (Svinkløv Badehotel), som var en del af dommerpanelet sammen med Per Thøstesen (Bistro Boheme), Nicolai Nørregaard (Kadeau) og Brian Mark (Søllerød Kro).