Masser af international og dansk jazz på Svanekegaarden

Masser af international og dansk jazz på Svanekegaarden
På lørdag spiller Kutimangoes på Svanekegaarden. Pressefoto
27. JAN 2022 • 17:33
Jesper Gynther
Journalist

Lørdag aften den 29. januar tyvstarter Svanekegaarden årets landsdækkende Vinterjazzfestival med en koncert med det københavnske seksmandsband The Kutimangoes, der ledes af Michael Blicher (sax) og Gustav Rasmussen (trb, gtr).

Bandet er et af de europæiske bands, som har bidraget mest til afrobeatens fornyede popularitet de senere år. Deres tre albums har modtaget fantastiske anmeldelser internationalt såvel som adskillige DMA-priser – senest “Årets Rootsnavn 2020”.

Deres opløftende live-koncerter bringer dem jævnligt på turnéer gennem Europa, Asien og Afrika såvel som til scenerne på Roskilde Festival og Reeperbahn Festival.

– Og uanset hvor The KutiMangoes spiller efterlader de altid publikum glade og råbende efter mere. Efter bare et par takter af deres varme, blæser-bårne lyd er det umuligt for publikum at blive siddende i stolene, skriver Svanekegaarden i en pressemeddelelse.

Det er i øvrigt første år, at Svanekegaarden for alvor er med i vinterjazzfestivalen, der har eksisteret siden 2001 og i år dækker omkring 600 koncerter fordelt på flere end 150 spillesteder og arrangører fra Skagen til Rønne.

info om de kommende vinterjazzkoncerter på Svanekegaarden kan findes her: https://svanekegaarden.dk/da/arrangementer/