Forsinket forår i Musikhuzet

Forsinket forår i Musikhuzet
Isam B. Pressefoto
MUSIK | BORNHOLM | ABONNENT | 26. AUG 2021 • 19:00
Af:
Christina D. Gornitzka
MUSIK | BORNHOLM | ABONNENT
26. AUG 2021 • 19:00

Mens sommeren går på hæld, åbner Musikhuzet for en forsinket forårssæson 2021. De planlagte koncerter måtte aflyses, men nu vender forårslyset og musikken tilbage til Musikhuzet.

Lørdag kommer Isam B. til Rønne for at underholde publikum med sine danske sange. Den i dag 44-årige sanger, som gennem 20 år har været en del af det succesrige trekløver Outlandish, synger med sin varme soulstemme om en danskers liv, som har plantet sine ben solidt i to forskellige kulturer. Han fortæller ukompliceret og ligeud om kernen i livet i dette mellemkulturelle minefelt.

Gudhjemboen Julie Brammer spiller og synger fredag den 3. september i Raschs Pakhuz. Hendes jazzede tilgang til singer/songwritertraditionen lover en god blanding, som vil glæde et bredt publikum.

Slots- og Kulturstyrelsens sommerstøtte

En pulje til kunstneriske sommeraktiviteter giver mulighed for at høre eller genhøre musikerparret Rebecca Forsberg Svendsen (mezzosopran) og Anders Forsberg Svendsen (orgel/Klaver) med deres franske program. På en humoristisk, charmerende og aldeles elskværdig måde oversætter parret de franske toner og ord til et aldeles forståeligt og underholdende sprog. Koncerten kan høres tirsdag i Nylars Kirke og torsdag i Tejn Kirke.

Østlig jazz på Østlandet

Den i Estland født jazzsangerinde Karmen Rõivassepp er ikke engang 30 år gammel. Men alligevel er studierne ved Det jyske Musikkonservatorium afsluttet, og hun er i fuld gang med at spille koncerter rundt omkring i Danmark. Anmelderroserne er også smuttet over grænsen til nabolandene. Sammen med de lige så unge musikere Simon Gorm Eskildsen (klaver), Adrian Christensen (bas) og Daniel Sommer (trommer) har hun skabt sig en godt fundament i musikbranchen, og fanskaren vokser hurtigt. Hendes melodier er ganske enkelt smukke, og stemmen har en varm glød. Onsdag den 1. september kan man høre de fire talenter på Svanekegården.

 


Musikkalenderen

Lørdag 28. august klokken 20:

Funk/Blues/R&B på Pilen - Rattlers. Pilegade 8, Allinge. Arrangør: Pilen. Entré.

kl. 20

Rock/Pop i Musikhuzet med Isam B. Store Torv 6, Rønne. Dørene åbner kl. 19. Arrangør: Musikhuzet. Entré.

Tirsdag 31. august klokken 19.30:

Fransk musik for mezzosopran og orgel med Rebecca Forsberg-Svendsen (Mezzosopran) og Anders Forsberg-Svendsen (orgel/klaver) i Nylars Kirke. Arrangør: Menighedsrådet. Gratis adgang.

Onsdag 1. sepotember klokken 19.30:

Ung vokaljazz på Svanekegården med Karmen Rõivassepp Quartet. Dørene åbnes kl. 18.45. Arrangør: Svanekegården. Entré.

Torsdag 2. september klokken 19.30:

Fransk musik for mezzosopran og orgel med Rebecca Forsberg-Svendsen (Mezzosopran) og Anders Forsberg-Svendsen (orgel/klaver) i Tejn Kirke. Arrangør: Menighedsrådet. Gratis adgang.

Fredag 3. september klokken 20:

Vokaljazz med bornholmske rødder i Musikhuzet med Julie Brammer. Dørene åbner kl. 19. Store Torv 6, Rønne. Arrangør: Musikhuzet. Entré.