Festival klar med 13 nye navne

Festival klar med 13 nye navne
Østersøjazz er gratis og foregår primært på og omkring Nexø Torv. Foto: Rasmus Kvist
NYHED | 13. MAJ 2024 • 19:00
NYHED
13. MAJ 2024 • 19:00

Østersøjazz festival er klar med nye navne til årets festival, som løber af stablen den 2.-4. august.

I alt 13 musiknavne er på programmet, når den 28. udgave af Østersøjazz Festival løber af stablen i Nexø den 2-4. august 2024.

Musikprogrammet blev offentliggjort lørdag aften ved et festligt launch-event på Haven i Nexø. Her blev også årets festivalplakat afsløret, der var smagsprøver på musikprogrammet, og kunstneren Ki! gav koncert.

På årets musikprogram finder man et alsidigt udbud af navne fra den danske musikscene, der både favner jazzen, men også tager afstikkere til så forskellige genrer som instrumental hiphop, punk, funk, surf, soul, rhythm & blues og klezmer.

I en pressemeddelelse skriver arrangørerne, at bornholmerne kan glæde sig til at opleve et af nordens vildeste live-bands.

"Med blot to saxofonister og en trommeslager skaber trioen Smag På Dig Selv en sprængfarlig musikalsk cocktail, der smager lidt af både punk, jazz, hip-hop, afrobeat og sågar noget 90’er-dance. Det kommer ikke til at gå stille for sig."

Livlig dansemusik

Derudover er der på festivalen mulighed for at opleve livlig østeuropæisk dansemusik i selskab med klezmer-orkesteret Mames Babegenush, lade sig rive med til løssluppen surf-rock og orgel-jazz med The Orgelheimers og blive bevæget af sanger og sangskriver Nana Rashid, der sidste år vandt prisen for Årets Nye Jazznavn ved Danish Music Awards Jazz.

– Vi er vildt stolte over både kvaliteten og alsidigheden i årets musikprogram. Jazz kan være utroligt mange ting og med swing-jazz fra en legende som Daimi over klezmer-fest med Mames Babegenush til fandenivoldsk jazzpunk fra brandvarme Smag På Dig Selv, kommer vi godt rundt i hjørnerne. Fælles for alle disse navne er dog, at de vil publikum og virkelig formår at komme ud over scenekanten, udtaler festivalens booker og formand Michael Charles Gaunt i meddelelsen til pressen.

Også en række lokale bornholmske navne har fundet vej til plakaten i form af jazzkvartetten Östblok, blues-banditterne Leadfoot Joe & The Mighty Rhythm samt Trio Tanz Mit Franz, der sammen med Jazz Five står for årets børnejazz-koncerter.

Alle koncerterne er gratis og foregår på festivalens hovedscene på Nexø Torv. Under festivalen er det muligt at købe et Østersøjazz-armbånd, der støtter festivalen med 150 kroner og samtidig giver adgang til en række rabatter, herunder entré til festivalens store efterfest lørdag aften.

Østersøjazz Festival 2024 er skabt med støtte fra blandt andet Statens Kunstfond, Nordea Fonden, JazzDanmark, Dansk Musiker Forbund, Sparekassen Bornholms Fond, Bornholms Regionskommune, Bornholms Brand, Erhvervsforeningen Østbornholm, Nexø Borgerforening samt en lang række lokale virksomheder i Nexø og omegn.