Store børn brød ind på skolen

Store børn brød ind på skolen
De to drenge på 15 og 16 blev tirsdag kendt skyldige i Retten på Bornholm. Arkivfoto: Sarah Thun Kristensen
NYHED | 21. MAJ 2024 • 16:21
NYHED
21. MAJ 2024 • 16:21

Tirsdag blev to drenge på 15 og 16 år dømt for at bryde ind på Søndermarkskolen og stjæle søde sager.

Det har helt sikkert været en sliksulten flok, som i februar i år befandt sig udenfor lovens rammer ved at bryde ind på Søndermarkskolen sent en torsdag aften for at stjæle sodavand, juice, småkager og slikkepinde.

Flokken var anført af en 16-årig dreng, som tidligere på dagen havde engageret et par mindreårige i at stjæle et nøglebundt fra skolens rengøringsrum. Med nøglebundtet havde flokken, som desuden også bestod af en 15-årig adgang til hele skolen, og det var altså den adgang de benyttede sig af senere på aftenen, da de omkring klokken 22 mæskede sig i skolens lækkerier. Det fremgår af anklageskriftet, som Bornholms Tidende har fået aktindsigt i.

Sagen var tirsdag for retten, hvor de to unge drenge på 15 og 16 år begge havde værger med.

Sagerne på de to mindreårige medsammensvorne bliver behandlet særskilt.

Den 15-årige var også tiltalt for at have stjålet en cykel i Rønne efter midnat i april måned. Det formodes, at han ville cykle hjem til sin kammerat på cyklen.

Ved retsmødet kom Social- og Sundhedsforvaltningen med en udtalelse vedrørende de personlige forhold for begge de sigtede, som ifølge TV 2/Bornholm blev kendt skyldige og idømt 20 dages betinget fængsel med en prøvetid på 12 måneder.

De skriver også, at begge drenge modtog dommen.