Darling elsker krybdyr: Det startede med en fugleedderkop fra en banankasse

Darling elsker krybdyr: Det startede med en fugleedderkop fra en banankasse
Lennon Darling er fascineret af, at man kan gøre krybdyr tamme og ha' dem som kæledyr som en anden hund, forklarer han. Foto: Jacob Jepsen
DELUXE | ABONNENT | 30. JUN 2022 • 06:00
Af:
Torben Østergaard
DELUXE | ABONNENT
30. JUN 2022 • 06:00

Lennon Darling i Rønne er kommet i medierne, fordi en af han slanger angiveligt var sluppet ud af sit terrarium, hvilket han dog benægter. Men hvem er han, manden der elsker krybdyr og tryllekunster?

Øglen er løs!

Krokodillen er væk!

Slangen er sluppet ud!

Kom ikke og påstå, at der mangler drama i Lennon Darlings liv, for hans forskellige typer af krybdyr har da gennem år og dag trukket overskrifter i medierne.

Således var en øgle i form af en hun-leguan ved navn Molly i 2015 forsvundet fra hans hjem i Gudhjem i mere end tre måneder, men den dukkede skam op igen. Ikke mindst til hans egen store overraskelse:

– Jeg var helt sikker på, at den var død, sagde han dengang til Tidende og forklarede, at der i den mellemliggende periode havde været temperaturer helt nede omkring nul grader, hvilket sådan en Molly normalt ikke kan tåle.

I 2017 var den gal igen, men denne gang var det så en krokodille i form af en dværgkaiman, der var undsluppet hans egen lille udgave af en zoologisk have.

Og så her forleden var det en slange i form af en kongepython, der slap ud fra hans campingvogn i Møllegade ... eller hvad?

Vidner siger, de har set en slange i det fri ved den campingvogn, hvor Lennon Darling har sine dyr, men han siger, at slangen aldrig har forladt vognen. Hvad der er op og ned i den historie, lader vi ligge i denne sammenhæng for i stedet at tage Lennon Darling selv i nærmere øjesyn.

Er han for eksempel indfødt bornholmer?

– Nej, jeg kom hertil som 12-årig, siger han, som i dag er 51 år.

Han rykkede ind med sin mor i et hus langt ude på landet ved Poulsker, mens hans far stort set forblev på Amager, hvor familien hidtil havde boet. Skoletiden tilbragte han frem til 7. klasse på Poulsker Skole, og da den lukkede, kom han på Bodilsker Skole.

– Så flyttede vi til Rønne til min morfars gamle hus, men jeg blev ved med at gå på Bodilsker Skole, fordi vi havde betalt til en skolerejse til Sverige, som jeg gerne ville med på, så der var lige et par måneder, hvor jeg kørte på knallert frem og tilbage til skolen, siger han.

Ja, moren er faktisk bornholmer, født og opvokset på Bornholm, og hendes familie har gennem adskillige generationer slået sine folder i ikke mindst Vang.

Så må enhver afgøre med sig selv, hvorvidt Lennon Darling er bornholmer.

I 8. klasse skiftede han til Østre Skole og passede så nogenlunde sin skolegang til midt i 9. klasse.

– Så gik det op for mig, at det ikke var noget for mig at være lukket inde der, siger han.

– Der er ikke nogen lov i Danmark om, at man skal lave lektier, hørte jeg i et børneprogram, som jeg lyttede til om morgenen, inden jeg tog i skole. Der er ikke krav om, at man skal lave lektier, og det fortalte jeg til min skolelærer, og han sagde, "jo, Lennon, du skal da lave dine lektier!". "Det er der ingen krav om", svarede jeg. "Jeg laver ikke mine lektier, men jeg kan godt komme i skole". Så blev det sådan efter en længere diskussion, at han sagde: "Okay, Lennon, bare du kommer i skole, så behøver du ikke få lektier for". Men han var så ond jo, at han gerne sagde til hele klassen: "Så har I det og det for til morgen – undtagen Lennon!".

Svære spørgsmål

Midt i 9. klasse erkendte Lennon endegyldigt, at han ikke duede til skolen og forlod den.

– Så begyndte jeg som 16-årig på en treårig efg-uddannelse i Slagelse, hvor jeg blev skovarbejder. Undervejs var jeg i praktik i Almindingen, siger han.

– Jeg har altid været god til det frie liv.

Som færdiguddannet arbejdede han diverse steder med skovarbejde på Bornholm, men ville egentlig gerne bo i København.

Han tilbragte sin militærtid på Almegårds Kaserne – "det var fanme hårdt!" – og siden var han vidt omkring. Fik job hos sin far på Fyn, "med noget glasfiber", flyttede til Bornholm, hvor han fik et barn, som nu er 32 år.

– Så gik moren og jeg fra hinanden, og jeg flyttede over igen, siger han

Der viste sig nemlig en åbning.

– På et tidspunkt blev jeg tilbudt at komme til Ryparken, der blandt andet har et idrætsanlæg på Østerbro, som sjakbajs , siger han.

– Blandt andet fordi jeg havde taget et topkapningskursus.

Det er noget med fjernelse eller nedskæring af store grene i gamle træer.

– Jeg havde uddannelsen og var sjakbajs med en masse folk under mig. Det var mig, der løftede pegefingeren og sagde, hvad der skulle laves, siger han og vifter pegefingeren på en sigende måde.

Det var dengang elmesygen hærgede, så der var nok at se til.

Men så var han videre igen.

– Jeg boede lidt rundt omkring hos venner og bekendte, siger han.

Hvornår vendte du retur til Bornholm?

Lennon Darling tænker ...

– Hold kæft, nogle svære spørgsmål, siger han så.

Under alle omstændigheder returnerede han til Bornholm for omkring 20 år siden – plus-minus – og igennem alle årene er der en interesse, der har fuldt ham:

– Jeg har altid været interesseret i krybdyr, slår han fast.

Edderkoppen

Hvornår begyndte den interesse?

– Det var, da vi boede i København, og jeg var måske otte-ni år gammel. Min far arbejdede som skraldemand, men også med at tømme bananskibe i Københavns Havn, og dengang var der ikke særlig meget kontrol, og han kom en dag hjem med en fugleedderkop fra en kasse med bananer. Den beholdt vi i et terrarium, og jeg var dybt fascineret af den, siger Lennon, som snart også fik lov til at selv at vælge sit første dyr hos en dyrehandler.

– Det var en kamæleon. Og den passede jeg godt på, siger han.

Og siden da har du altid haft forskellige former for krybdyr?

– Ja, alle slags! Undtagen nogen med gift.

Hvad det, der interesserer eller fascinerer dig ved lige præcis krybdyr?

– For det første – tager vi for eksempel en krokodille, så var der en dag noget i fjernsynet, hvor de fortalte, at de har overlevet siden dinosaurustiden. Allerede dét er fascinerende, siger Lennon og fortsætter:

– Man siger, at de har en reptilhjerne ... neeej, næsten hvisker han og siger så:

– De er kloge på hver sin måde. Og så har jeg altid være fascineret af, at man kan gøre sådan nogle tamme og ha' dem som kæledyr. Som en anden hund. Så jeg har bare købt krybdyr og lavet terrarier til dem hele mit liv.

Har du tal på, hvor mange krybdyr du har haft gennem livet?

– Ja. Lige præcis 100, siger Lennon og bryder ud i et skælmsk smil.

– Nej. Men det skal nok være deroppe omkring, tilføjer han så.

Tryllekunstner

Hvor har du boet på Bornholm, siden du returnerede?

– Flere steder. Jeg har blandt andet haft hus her i Rønne på Dampmøllegade, hvor jeg også blev far igen for 22 år siden, men da gik jeg og kvinden også fra hinanden. Og jeg har boet i Nexø og i Gudhjem og arbejdet på færgen, på slagteriet og på lodsen for eksempel.

Men nu sælger du hjemløsemagasinet Hus Forbi?

– Ja, det har jeg gjort siden 2016.

De seneste tre måneder har den aktivitet dog været på stand by, fordi Lennon Darling har haft en diskusprolaps, som han for nylig blev akut opereret for.

Aktuelt bor han lidt hos sin mor i Møllegade og i sin campingvogn uden for hendes hus, men han har dertil rent faktisk også en lejlighed i Rønne.

Der er han dog ikke så meget for at opholde sig lige for tiden, siger han og forklarer hvorfor:

– Jeg har karantæne fra at tale med min overbo, og jeg kan godt fortælle dig historien for den er sjov, siger han og fortsætter:

– Jeg er amatørtryllekunstner, og jeg viste en tryllekunst til hende. Hun sagde "nej, hvordan gjorde du det?!". Og jeg svarede som alle tryllekunstnere gør: "Det kan jeg godt fortælle dig – men så er jeg nødt til at slå dig ihjel bagefter!". Det tog hun alvorligt og meldte det til politiet, og jeg tabte sagen, det er helt utroligt. Det betyder, at jeg ikke må snakke med hende i to år, og derfor gider jeg ikke rigtig være i min lejlighed. Men så købte jeg den her campingvogn og er i den og hos min mor.

Men du returnerer måske til lejligheden på et tidspunkt?

– Jaja, det er min plan, siger Lennon Darling, som aktuelt har tre slanger og en håndfuld skildpadder.

CITAT:

Det kan jeg godt fortælle dig – men så er jeg nødt til at slå dig ihjel bagefter!

Lennon Darling, krybdyrelsker