USA affejer russisk påstand om droneangreb: Ganske enkelt løgn

4. MAJ 2023 • 14:16UDLAND

Rusland har anklaget USA for at være hjernen bag et droneangreb i Moskva. USA kalder påstandene for løgn.

USA har torsdag affejet beskyldninger fra Rusland om, at amerikanerne skulle have orkestreret et droneangreb i Moskva onsdag.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Vi havde ikke noget med det at gøre, lyder det fra John Kirby, der er talsmand for Det Hvide Hus' nationale sikkerhedsråd.

- Peskov lyver ganske enkelt, siger han til MSNBC.

Kirby henviser til anklager fremsat torsdag af Dmitrij Peskov, der er talsmand for det russiske præsidentkontor.

- Vi ved ganske udmærket, at beslutninger om sådanne handlinger - om terrorangreb - ikke bliver truffet i Kyiv, men i Washington, lød det.

- Tingene bliver ofte dikteret fra den anden sidste af havet. Den amerikanske regering skal forstå, at vi ved det her, sagde Peskov.

Optagelser fra Moskva viser en eksplosion over Kreml onsdag.

Det påståede droneangreb skal ifølge den russiske regering have været rettet mod Putins bolig i det russiske magtcentrum. Dronerne blev, før de nåede deres mål, angiveligt sat ud af spillet af det russiske forsvar.

Den amerikanske tænketank Institut for Krigsstudier (ISW) har vurderet, at Rusland selv kan have orkestreret angrebet i den russiske hovedstad.

Tænketanken skriver i sin daglige rapport blandt andet, at Rusland for nylig har øget det russiske luftforsvar. Herunder i selve byen Moskva.

- Det er derfor ekstremt usandsynligt, at to droner kan have penetreret flere lag af luftsikkerhed og have detoneret eller være blevet skudt ned over hjertet af Kreml på en måde, som skabte de spektakulære billeder, som på fin vis blev fanget på kamera, skriver ISW.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU