Ukraines hær: Rusland kommer ingen vegne på Østfronten

29. MAR 2023 • 10:38UDLAND

Rusland har i flere måneder forsøgt at erobre Bakhmut. De kommer ingen vegne, siger Ukraine.

Russiske soldater er ubønhørlige i deres forsøge på at erobre de udbombede byer Bakhmut og Avdijivka i det østlige Ukraine. Men de gør ingen fremskridt.

Sådan lyder det onsdag fra den ukrainske hær.

Modparten hævder derimod, at det stadig går fremad.

De to byer er sammen med andre mindre byer i regionen Donetsk epicentret for de russiske angreb. Det er beskeden fra den ukrainske hær onsdag.

- Fjendens fortsætter sine angreb på byen Bakhmut. Vores forsvarere holder stadig modigt stand i byen og har slået adskillige fjendtlige angreb tilbage, lyder det fra den ukrainske generalstab.

57 angreb på Bakhmut og andre byer er blevet slået tilbage, hedder det.

Tv-stationen CNN oplyser med Ukraines forsvarsministerium som kilde, at det tirsdag nedskød et russiske bombefly af typen Sukhoi Su-24 nær Bakhmut.

Det britiske forsvarsministerium har under krigen haft sikre efterretninger om, hvordan det forløber på slagmarken.

Herfra lyder det onsdag, at de russiske styrker kun har gjort "marginale fremskridt" i et forsøg på at omringe byen Avdijivka. De har mistet mange pansrede vogne og kampvogne.

Denis Pusjilin, der er den russisk-indsatte guvernør i de dele af regionen Donetsk, som Rusland holder besat, bestrider nogle af oplysningerne.

Han siger, at de fleste ukrainske soldater har trukket sig tilbage fra en metalfabrik i den vestlige del af byen Bakhmut. Og de russiske styrker rykker frem.

Nyhedsbureauet Reuters er ikke i stand til at verificere parternes oplysninger om kampene ved fronten.

Inden for de seneste dage har Ukraine modtaget en række moderne og slagkraftige kampvogne fra Tyskland og Storbritannien.

18 tyske Leopard 2-kampvogne er nået frem, bekræftede det tyske forsvarsministerium mandag.

En talsmand for Ukraines regering oplyste tirsdag, at også britiske kampvogne af typen Challenger 2 er nået frem. Den britiske regering har lovet at levere 14 af slagsen.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU