Tyske betjente frygter voldelige uroligheder op til 7. oktober

4. OKT 2024 • 10:45UDLAND

Årsdagen for Hamas' angreb på Israel ventes at blive markeret med demonstrationer i tyske storbyer.

Fagforeningen for Tysklands politibetjente (GdP) er bekymret for, at der vil opstå voldsomme uroligheder i de kommende dage op til og på årsdagen for Hamas' angreb på Israel 7. oktober.

Det skriver det tyske medie RND.

Politiet får et "enormt behov for mandskab" i forbindelse med årsdagen, forventer GdP's formand, Jochen Kopelke.

- Hvad angår 7. oktober, vil alle sikkerhedsmyndigheder i Tyskland få et enormt behov for mandskab, siger han til RND.

Særligt i Berlin, men også i andre tyske storbyer, ventes propalæstinensiske og Israel-kritiske grupper at demonstrere. Og frygten er altså, at demonstrationerne vil udvikle sig voldeligt.

- Vi ser med stor bekymring på de kommende dage, siger Benjamin Jendro, der er talsmand for GdP's afdeling i Berlin, til RND.

Han uddyber, at der den seneste tid er set eksempler på, at "den propalæstinensiske scene" i Tyskland har udtrykt had og antisemitiske holdninger og har brugt "overdreven vold".

Talsmanden frygter, at eskaleringen af konflikten mellem Israel og nabolandet Libanon vil øge spændingerne i forbindelse med de ventede propalæstinensiske demonstrationer i Tyskland.

Den militante bevægelse Hamas angreb israelske byer, kibbutzer og en musikfestival tæt på grænsen til Gaza 7. oktober 2023.

Omkring 1200 mennesker blev dræbt, mens 250 blev taget som gidsler og bragt ind i Gaza af Hamas' krigere.

Angrebet fik Israel til at iværksætte en offensiv mod Hamas i Gaza. Det udviklede sig til en krig, som ifølge de Hamas-kontrollerede myndigheder i Gaza har kostet flere end 42.000 mennesker livet.

Israels voldsomme angreb på Gaza har måned efter måned fået propalæstinensiske demonstranter til at gå på gaden i mange europæiske og amerikanske storbyer.

Her har de krævet en øjeblikkelig våbenhvile, men foreløbig er der ikke udsigt til, at parterne lægger våbnene.

Den militante Hizbollah-bevægelse i Libanon har sideløbende med krigen i Gaza affyret raketter mod det nordlige Israel, hvilket har fået Israel til at svare igen med angreb på Libanon.

Den seneste tid er denne konflikt eskaleret, og Israel har - ud over daglige luftangreb - sendt soldater ind over den libanesiske grænse.

Hizbollah er allieret med den palæstinensiske Hamas-bevægelse.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT